– Det har vært sterk vind i store deler av distriktet, og fra onsdag kveld klokka 18 har politiet mottatt totalt 133 meldinger om ulike naturskader. Det er ikke meldt om alvorlige personskader, rapporterer politiet i vest klokken fire torsdag morgen.

– Annet enn at én person har fått en skade i en hånd er det ikke snakk om personskader. Dette går på løse gjenstander, båter som har slitt seg og trær som har veltet, opplyser politiets operasjonsleder Frode Kolltveit.

I morgentimene er situasjonen roligere, ifølge operasjonslederen.

– Det har gått veldig greit, og nå har det roet seg med meldinger inn til oss. Det er et og annet tre som tikker inn etter hvert som det blir lyst, sier Kolltveit.

Her kan du se oversikten over hvilke veier som fortsatt er stengt torsdag morgen.

Det har blåst full storm natta gjennom mens værsystemet beveger seg opp langs norskekysten. Et av de største problemene er nedblåste trær som sperrer veier og forårsaker strømstans. På et tidspunkt var rundt 19.000 kunder i bergensområdet var strømløse onsdag kveld, ifølge kraftselskapet BKK , som jobbet på spreng med å få rettet opp feil på nettet. Klokken fire var 8.700 av kundene deres fremdeles uten strøm. Klokken 08.00 er tallet oppe i 9416.

Også på Østlandet kom det mange meldinger om nedblåste trær på flere veier i Østfold og Akershus, og politiet sendte natt til torsdag ut oppfordring om å kjøre forsiktig i høstmørket og sjekk at alle lys på kjøretøyet er i orden. I løpet av natta ble flere av veiene ryddet og åpnet igjen, inkludert riksvei 15 mellom Otta og Lalm.

LES OGSÅ: Tusenvis fortsatt uten strøm

Ikke like mye

Da stormen Johanne raste over sør- og østlandsområdet fredag 10. august, gikk det hardt utover eiendommer.

– Vi ser nå at sluttsummen kom opp i rundt 100 millioner kroner for forsikringsselskapene samlet, sier kommunikasjonssjef Bjarne Rysstad i Gjensidige i en epost til NTB.

Da var de berørte områdene tett befolket, og i hovedsak var det eiendom og boliger som fikk gjennomgå, i tillegg kom en god del biler og båter som fikk skader.

Ifølge Rysstad er det for tidlig å spå hva som vil være største skadekategori denne gangen, men geografisk sett bør skadeomfang bli mer begrenset enn sist.

– Men vi ser allerede nå at det vil bli mange skader både på hus, bil, båt og infrastruktur. I det minste dreier det seg om millioner av kroner, sier han.

LES OGSÅ: Slik herjet uværet i bergensområdet

Komplisert

All vinden vanskeliggjorde arbeidet ved flere redningsoperasjoner, blant annet da en båt sto i brann utenfor Askvoll i Sogn og Fjordane rundt midnatt og da en mann skulle reddes ned etter en skyteulykke i Telemark onsdag kveld.

På Nordvestlandet har det blåst godt gjennom natta. På Herøy i Møre og Romsdal måtte brannvesenet rykke ut etter midnatt for å sikre en innblåst dør på en restaurant i Fosnavåg og senere for å sikre utblåst vindu i Ålesund.