Gå til sidens hovedinnhold

10.000 streiket på Torgallmenningen

Artikkelen er over 6 år gammel

– Regjeringen ber om kamp om Arbeidsmiljøloven. Det gir vi dem nå, sa nestleder i LO, Hans Christian Gabrielsen til tusenvis av demonstranter.

Ikke på mange år har det vært like mange i en politisk demonstrasjon på Torgallmenningen.

– Det er stappfullt, og folk tyter inn i sidegatene. Jeg tror vi snakker om 10.000 mennesker. Det er svært bra i dette griseværet, sa en svært fornøyd sekretær i LO i Bergen og omland, Arne Jæger til BA.

Datarock støttet

Demonstrasjonen var en av nærmere 200 lignende arrangementer over hele landet, som de tre hovedorganisasjonene  Unio, YS og LO tok initiativet til. De representerer halvannen million arbeidstakere.

Det var Datarock som varmet opp de streikende.

– Vi synes det er flott at så mange er kommet for å kjempe for det de tror på. Vi er glade for å få spille for dem, sa forgrunnsfiguren Fredrik Saroea til BA.

Her var store og små, kvinner og menn med tusenvis av plakater som ba statsråd Robert Eriksson holde seg unna Arbeidsmiljøloven.

– Han har angrepet arbeidslivets grunnlov. Nå må Erna Solberg gripe inn og høre på oss. Med de varslede endringene vil kanskje hver fjerde arbeidstaker være midlertidig ansatt i fremtiden. Vi kjemper for et arbeidsliv der man kan ha barn i magen uten å ha hjertet i halsen, sa LO-nestleder Gabrielsen.

– Flytter makt

Han sa det var en «grenseløs frekkhet når regjeringen snakker om større frihet».

Også Ragnhild Lied, leder i Utdanningsforbundet og Erik Kollerud i YS holdt appeller.

De mener regjeringen flytter makt fra arbeidstakerne over til arbeidsgiverne, og svekker fagforeningenes evne til å ivareta arbeidstakernes interesser.