Cirka 1700 ansatte i banken flytter puljevis til DNB Solheimsviken i løpet av tre helger.

Vel 1100 er kommet på plass. Siste pulje flytter inn førstkommende helg. Flyttingen tvinger de ansatte til å endre sine daglige reisevaner.

KUN KUNDEPARKERING

Tidligere var de bankansatte som flytter inn i det nye hovedkontoret spredt på tre lokasjoner - i Lars Hilles gate, i Fyllingsdalen og på Sandsli.

Hver av lokasjonene hadde cirka 200 parkeringsplasser tilgjengelig for de ansatte.

– I tillegg var det sikkert 100 som parkerte andre steder i Fyllingsdalen, sier Halvor Wicklund-Hansen i DNB.

Totalt er altså om lag 700 parkeringsplasser borte. P-garasjen i nybygget i Solheimsviken er nemlig forbeholdt kunder.

– P-garasjen er bare for kundeparkering og folk med spesielle behov, samt varelevering. Ingen ansatte får p-plass der. Men cirka 100 bankansatte betaler for å leie p-plass på årsbasis hos GC Rieber, sier Wicklund-Hansen.

Prisen er over 15 000 kroner i året.

STÅR PÅ VENTELISTE

I tillegg har Bergen Parkering fått en strøm av henvendelser fra DNB-ansatte som forhører seg om abonnement i Solheim P-hus.

– Det er veldig mange som har henvendt seg, og mange har satt seg på venteliste, sier daglig leder Bjørg Hatlem i Bergen Parkering. Totalt er det 80 personer på venteliste på Solheim P-hus, som ligger under matvarebutikken i Solheimsgaten 29. I p-huset er det 89 utleieplasser i underetasjen. Der står 51 på venteliste. I etasjen for korttidsparkering er det totalt 90 plasser, og av disse blir rundt 30 leid ut på månedsbasis. Her er det venteliste på 29 personer, opplyser Hatlem.

– De er hjertelig velkommen til å stå i ByGarasjen og reise kollektivt til Solheimsviken. Vi mener det er et godt tilbud der til både bedrifter og private, sier hun. 1. oktober ble prisen satt opp fra 800 til 1200 kroner måneden.

Hatlem avviser at det henger sammen med innflyttingen til DNB i Solheimsviken.

– Nei. Overhodet ikke. Prisøkningen skyldes at vi bruker flere millioner på store oppgraderinger, sier Hatlem.

Blant annet forbedres overvåkingen for å forhindre besøk av uønskede gjester, opplyser hun.

SATSER PÅ SYKKEL

- Vi har oppfordret til samkjøring ved å opplyse om mobilapplikasjoner for det. Ellers er det mulig å parkere hos GC Rieber for 125 kroner per dag. Noen av disse p-plassene skal være disponible for dem som samkjører, sier Wicklund-Hansen.

– Har dere kartlagt hvor mange som vil reise kollektivt, sykle eller gå?

– Ja, 300-400 har svart at de vil vurdere å sykle. Det er sykkelparkering inne i garasjen. I tillegg har vi dusjer, garderobeskap og tørkerom til de som sykler, går og løper, svarer han.

Banken har samarbeidet tett med Skyss for å legge best mulig til rette for å reise kollektivt.

– Her er mange som sjelden har tatt buss, og informasjonsbehovet har vært stort. De aller fleste har god mulighet for å komme seg hit kollektivt. Spesielt rute 13 vet jeg mange setter pris på, sier Wicklund-Hansen.

Hyppigere avganger Skyss har styrket kollektivtilbudet til og fra Danmarks plass og Solheimsviken ved at linje 13 (Sentrum-Solheimsviken) har fått hyppigere avganger. Særlig gjelder det i rushtiden fra 0620 til 0900. Da går bussene hvert tiende minutt. Linje 26 er også økt opp, med direktebusser fra Åsane terminal til Danmarks plass.

– Skyss overvåker passasjertallene på de aktuelle linjene, og vil følge situasjonen nøye fremover, sier kommunikasjonsrådgiver Hilde Kleppestø i Skyss.