18-åring knivstukket

Politiet snakket med flere av ungdommene hver for seg. Fem-seks stykker ble etter hvert innbrakt til politistasjonen i sentrum (01.01.2009).

Politiet snakket med flere av ungdommene hver for seg. Fem-seks stykker ble etter hvert innbrakt til politistasjonen i sentrum (01.01.2009). Foto:

Artikkelen er over 10 år gammel

En hjemme alene-fest på Eidsvågsneset i Åsane satte politiet i arbeid natt til årets første dag.

DEL

Det var ved 0040-tiden at politiet fikk melding om slagsmål mellom ungdommer i et villastrøk i Fagerbakken på Eidsvågsneset.

En 18 år gammel mann skal ha blitt stukket med kniv i mageregionen, og en annen gutt skal ha blitt stukket i øyet med en paraply. Ambulanse ble tilkalt og begge ble fraktet til legevakten.

Totalt måtte fem-seks ungdommer, deriblant den antatte knivstikkeren, bli med politiet til stasjonen i sentrum i natt.

Med unntak av knivofferet, er alle er i alderen 14-17 år.

– Det ble notert ned personalia, og ungdommene ble siden dimittert, sier jourhavende jurist i Hordaland politidistrikt Rudolf Christoffersen til BA.no.

Da BA.no var på stedet i natt, hadde politiet splittet opp ungdommene og snakket med dem hver for seg.

Ungdommene forklarte villig vekk, men etter politiets vurdering var ikke alle like troverdig. Dermed fikk noen av de unge guttene kjøre politibil.

MUNNHUGGERI: Slagsmålet skal ha startet da 18-åringen og kameraten var på vei ned fra Kanonhaugen etter å ha sett på fyrverkeriet ved midnatt.

På veien traff de noen ungdommer og det utviklet seg et munnhuggeri mellom dem.

– Det ble til slåssing, og etter hvert, kasting av stein. I kjølvannet av dette gikk en av disse personene og hentet en kniv som han stakk 18-åringen i magen med, sier Christoffersen.

Mens dette pågikk, kom det flere ungdommer til som ble delaktige i slagsmålet. Flere av ungdommene holdt til på en fest i nabolaget.

Noen av personene som var involvert, tilhører et gjengmiljø som kaller seg for "Ice Crew".

– ALVORLIG: Politiet ser svært alvorlig på episoden i natt.

– Selv om ingen ble alvorlig skadd, så har det å stikke noen med kniv et stort skadepotensial. Det gjør at politiet ser alvorlig på episoden, sier Christoffersen.

Ettersom de fleste av ungdommene er mindreårige, har politiet prøvd å kontakte foreldrene til flere av de involverte.

Stemningen på stedet var amper, også etter at politiet var kommet til. Flere svært unge gutter var ikke vennlig innstilt til ordensmakten .

Politiet er svært interessert i å komme i kontakt med eventuelle vitner til slagsmålet, som utviklet seg på åpen gate i Fagerbakken, mot krysset til Lyngveien.

– Vi prøver nå å bringe klarhet i hva som har skjedd, sier operasjonsleder Asbjørn Andersen i Hordaland politidistrikt.

Artikkeltags