Janne Torstensrud Krohn (37) fra Bergen gikk helt til topps i to klasser i Norgesmesterskapet i Bodyfitness i helgen. (Les mer om arrangementet her.)

Tobarnsmoren fra Fyllingsdalen deltok i Masterklassen (personer over 35 år) og i klassen -163 centimeter. I sistnevnte konkurrerte hun mot damer som er godt yngre enn seg selv.

– I den klassen var de fleste i 20-årene, og det er klart det er kjempegøy å slå dem, men det skal sies at dette var helt uventet. Jeg deltok ikke med målsetning om å vinne, så jeg er helt i sjokk enda, sier Krohn til ba.no.

Hun har aldri tidligere deltatt i NM, men var med i Norway Open i Trondheim forrige helg, hvor hun endte på fjerdeplass.

KREVENDE

For et og et halvt år siden, bestemte Krohn seg for at hun ville prøve å konkurrere i fitness.

– Dermed ble det mange timer med trening, og jeg har vel egentlig gått på diett i hele perioden. Jeg har ikke lagt i underskudd, men har hele tiden fulgt en diettplan, sier hun.

Hun jobber innen finans, og forteller at det er en krevende bransje når man skal delta i Bodyfitness.

– Det er mye kaker og kos, og de småtingene som å si nei til det blir veldig tøft.

– Hvordan har kollegene dine reagert?

– De er veldig støttende, men jeg tror ikke de helt skjønner drivkraften bak. Egentlig tror jeg de synes jeg er litt gal, og det må man kanskje være også?

MYE MAT

Hun har langt gått på noen sultekur i opptreningsperioden. Sist vinter var det tidlig opp før jobb for å løpe, før det bar videre på styrketrening på kveldstid. Slik treningsmengde krever et visst matinntak.

– Generelt spiser jeg mye. Antagelig mye mer enn folk tror, men jeg spiser rent. Det går mye i kylling og fisk og sånne ting, og jeg har en coachen min Børge Fagerli som styrer alt for meg, sier hun.

I tillegg var det alle de daglige gjøremålene, og oppdragelse av barna på ti og seks år. Det har med andre ord vært en hektisk tid for 37-åringen.

– Familien har heldigvis vært veldig støttende, og det har hjulpet meg enormt, sier hun.

– ENKELTE LIKER DET IKKE

Krohn sier det er delte meninger om hvordan hun ser ut.

– Det er ikke alle som synes det er pent, men jeg opplever at de jeg har snakket med har stor respekt for det jeg gjør, sier Krohn.

Hun bryr seg lite med dem som måtte hevde at hun er for muskuløs.

– Hva andre folk mener, er uvesentlig. Jeg gjør ikke dette for å være deilig. Jeg gjør det for å se hvor bra jeg kan bli.

SETTER MÅL

Krohn liker å ha et mål bak treningen sin. Hun er tidligere kunstløper, og er også utdannet danser.

– Jeg har alltid vært aktiv, og elsker trening. Det som gir den ekstra drivkraften, er imidlertid når jeg har noe å trene mot, sier hun.

Etter NM-suksessen, har damen som aldri trodde hun ville vinne blitt direkte kvalifisert til Nordisk mesterskap.

– Da bærer det avgårde til Herning i Danmark om to uker. Det er helt uvirkelig, men jeg har ikke så store ambisjoner der. Det er bare kjempegøy å være med, sier hun.

Foto: Treningsforum.no.