48-åring omkom etter fallulykke

Det var en arbeidsulykke ved Sartor Senter fredag ettermiddag. En mann i 40-årene omkom.

Det var en arbeidsulykke ved Sartor Senter fredag ettermiddag. En mann i 40-årene omkom. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

Navnet til 48-åringen som omkom i en arbeidsulykke ved Sartor senter på Sotra er frigitt.

DEL

Ansatte i Veidekke er i sjokk etter at en kollega døde etter å ha falt minst ti meter i det nye parkeringshuset ved Sartor senter.

– Dette er dypt tragisk. Våre tanker er hos hans pårørende. Samtidig må vi også ta oss av de ansatte. De er i sjokk, men skal ikke måtte gå inn i helgen med dette alene, sier distriktsleder Ingmar Austevoll i Veidekke.

Den forulykkede er tømrer Geir Mathisen (48), som har vært ansatt i Veidekke Entreprenør distrikt Bergen siden 2003.

FALT OVER TI METER

Alarmen gikk litt før klokken 1500 i går ettermiddag. Mannen fra Bergen skal ha falt fra det øverste av fire parkeringsdekk i et underjordisk parkeringsanlegg.

– Han falt 10–12 meter til bunnen av fjellhallen. Betongfundament var i ferd med å bli heist på plass på det øverste dekket. De ansatte holdt på med monteringen av disse da ulykken skjedde, sier Austevoll.

En lege kom raskt til og erklærte mannen død på stedet. 48-åringens liv sto ikke til å redde.

USIKKER PÅ HVA SOM ER FALLÅRSAKEN

– Hva som gjorde at han falt, vet vi ikke. Fokuset vårt er ikke å lete etter detaljer nå, sier han til BA.

Ifølge politiet var det ikke vitner til selve fallulykken, men flere ansatte som var like i nærheten varslet om ulykken.

Kriminalteknisk jobber på stedet fredag kveld sammen med Arbeidstilsynet. Byggeplassen på Sotra holdes stengt til undersøkelsene er ferdige.

– TA VARE PÅ HVERANDRE

Like etter ulykken ble mannens kolleger samlet i en brakkerigg like ved parkeringsanlegget. De ansatte ble ivaretatt av et kriseteam og bedriftshelsetjenesten fra Veidekke.

– Vi har ikke hatt en så alvorlig arbeidsulykke i Veidekke i Bergen før. Nå må vi prøve å stå sammen og ta vare på hverandre, sier Austevoll.

Byggingen av det nye parkeringsanlegget startet i 2012, og skal stå ferdig i november i år. Anlegget er tilsvarende Klostergarasjen og skal inneholde 1500 biler.

Tips Oss
E-post: tips@ba.no Telefon: 800 33 044

Artikkeltags