Gå til sidens hovedinnhold

7000 kjemper for Storken

Artikkelen er over 12 år gammel

På en uke samlet jordmorstudenten nær 7000 medlemmer av Facebookgruppe som vil beholde Storken på KK.

Facebookgrupper har gitt nytt liv til brus og fjernet paprika fra pizzaen. Nå er det kvinneklinikken sin tur.

– Det er ikke akseptabelt at de fødende skal legges på samlebånd. Til det er fødselen en altfor viktig begivenhet i livet til alle de involverte, sier Annhja Nielsen, grunnlegger av Facebook-gruppen «Storken må bestå!!! Hele KK rammes...».

SPAREKNIV: Kvinneklinikken må spare over fem millioner kroner i personalkostnader.

Styret i Helse Bergen vil derfor slå sammen Storken og Føden. Dårligere bemanning, mindre tid til å ta seg av de fødende, og vanskeligere for fedre å bli med under fødselen, blir noen av konsekvensene.

– Forskning viser at jo mer tilstedeværelse fra jordmor, jo mindre komplisert blir fødselen. Omsorg er utrolig viktig, og jordmødrene er travel nok fra før, sier Nielsen, som selv har tre barn.

Nær 7000 medlemmer på under en uke vitner om at svært mange mener nedskjæringene som rammer Kvinneklinikken ikke er akseptable.

– Helt overveldende. Jeg håpet på god respons, men jeg hadde ikke forventet så bred støtte, sier hun om den massive støtten.

– NYTTELØST: Slik jordmorstudenten ser det, vil ikke de planlagte kuttene ha noe som helst for seg.

– Dette er ris til egen bak. Det de tar inn med en hånd, må de gi ut igjen med den andre. Nedbemanningen vil føre til økt sykefravær, overtidsbruken vil gå til værs og vikarer må hyres inn. Dette sparer de ikke på likevel, sier Nielsen.

– Jeg synes de skal tenke mer på kvinnen. Er dette takken etter et svangerskap på ni måneder? Det er for galt at de skal bli kasteball i systemet. med flere på rommet, sier Astrid Fromreide, som også har engasjert seg sterkt i saken.

– Det er veldig sterke krefter i sving på KK for å bevare Storken. Forhåpentligvis vil denne Facebook-gruppen også hjelpe på, sier Fromreide.