Inntil 70 ansatte mister jobben hos Aker Solutions

De store nedskjæringene i oljesektoren preger det lille lokalsamfunnet på Ågotnes i Fjell kommune. Mange av innbyggerne har mistet jobben og alle kjenner noen som er blitt arbeidsledig. 
 
Tommy Angeltveit, Aker Solution-tillitsvalgt.

De store nedskjæringene i oljesektoren preger det lille lokalsamfunnet på Ågotnes i Fjell kommune. Mange av innbyggerne har mistet jobben og alle kjenner noen som er blitt arbeidsledig. Tommy Angeltveit, Aker Solution-tillitsvalgt. Foto:

Av og

– Det er tøft nå. Veldig ubehagelig, sier Aker Solutions-tillitsvalgt om nok en kuttrunde på Ågotnes.

DEL

– Vi har på allmøte i dag fått beskjed om at inntil 70 ansatte må gå fra serviceavdelingen på Ågotnes, sier Tommy Angeltveit til BA.

Han er klubbleder i Industri Energi i Aker Solutions. I tillegg kan det komme permitteringer, opplyser han.

– Permitteringer er mer dynamisk og vil hele tiden bli vurdert opp mot arbeidsmengde.

Staben mer enn halvert

Med dette kuttet er serviceavdelingen på Ågotnes nedskalert fra nærmere 1000 ansatte til under 400 ansatte, opplyser Angeltveit.

– Hvordan ble budskapet mottatt?

– Etter at allmøte var ferdig var det ingen som sa noe. Folk bare gikk til plassene sine. Mange gikk hjem, tror jeg, svarer han. 

Klubben vil stå hardt på ansiennitetsprinsippet som utvelgelseskriterium, men i enkelte avdelinger kan medarbeidere med inntil ti års fartstid i bedriften være i faresonen, forteller han.

– Mange som har følt seg trygge kan få en ubehagelig overraskelse. Det er tøft nå. Veldig ubehagelig, sier klubblederen.

Det var BT som først meldte om saken.

– Litt irritert på politikere

Behovet for nedbemanningen begrunnes med lavere aktivitet.

– Kan bunnen være nådd?

– Jeg må innrømme at jeg blir litt irritert når politikere sier at bunnen er nådd og at det er lysning i markedet. Men tror det kan være nådd kanskje på vinteren i år, og at det til sommeren vil være litt lysning. Mange store prosjekter skal settes i gang, så vi kan se virkning innen 12 måneder, svarer Angeltveit.

Når det er sagt er mye avhengig av oljeprisen, mener han.

– Er oljeprisen lav, kan jo oljen bare ligge der. Stiger den raskt er det om å gjøre å få den opp. Det er viktig at vi har kompetanse nok til å kunne yte når aktiviteten kommer opp igjen. Hvis vi kvitter oss med for mye kompetanse kan det være vanskelig å finne den igjen, understreker Angeltveit. 

Vanskelig marked

Pressekontakt Stine Kildedal-Johannessen i Aker Solutions sier til BA at den nye kuttrunden skyldes et utfordrende marked.

– Vi må hele tiden følge markedet, og opplever nå en utfordrende markedssituasjon på Ågotnes, sier hun.

– De ansatte reagerer på det kommer nye kutt, mens politikerne snakker om en oppgang i markedet. Forstår du reaksjonene?

– Det har jeg ingen kommentar til, men jeg har for full forståelse for at det er trist å miste jobben sin, sier Kildedal-Johannessen. 

Kuttene skal gjennomføres i løpet av høsten. Permittering vil også benyttes, opplyser Aker Solutions i en pressemelding. Kuttrunden kan berøre ansatte både onshore og offshore.

Artikkeltags