Pingvinene er fremme på isolat

Pingvinene har ankommet Shanghai. Her er bilde fra isolatet.

Pingvinene har ankommet Shanghai. Her er bilde fra isolatet. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Pingvinene har vært på reisefot siden onsdag. Nå har de landet i Kina og kommet i isolatet.

DEL

– Alt er vel med dyrene. De har trygt ankommet Shanghai og reisen har forløpt problemfritt. Pingvinene har det bra, melder akvariedirektør Geir Olav Melingen

På Akvariet i Bergen trives pingvinene så godt at de blir dobbelt så gammel som det de ville blitt i naturen. Mens gjennomsnittlig levealder er 15 år i naturen blir de 28–29 år på Akvariet.

For å hindre innavl gikk Akvariet inn i et samarbeid med to dyreparker en times kjøring utenfor Shanghai i Kina.

Tok fly

Pingvinene reiste fra Akvariet 0900 onsdag morgen. Første del av reisen var fra Bergen til Oslo, hvor de overnattet på dyrehotell. Torsdag gikk reisen videre fra Oslo til København og der ifra til Shanghai. Nå har de ankommet isolatet.

I forkant av reisen var det mye papirarbeid og Melingen uttalte til BA i januar at dette var den største utfordringen.

På reisedagen sa dyrepasser Joachim Ekeli at språkforskjellene har vært utfordrende, på grunn av at kineserne har flere ord som ikke finnes i norsk vokabular.

– Problemfri reise

Melingen forteller at det foreløpig ikke har vært noen problemer med dokumentasjonen.

– Så langt synes alt å være på plass. Det er kjekt å se at all planleggingen har resultert i en problemfri reise. De ankom for et par timer siden og det har enda ikke vært spørsmål knyttet til dokumentasjon, sier han.

De tolv pingvinene skal fordeles på to dyreparker. Parkene er store innendørsparker med riktig tilpasset klima for pingvinene. Her har de falsk snø og isberg, og riktig temperert luft. Verken Ekeli eller Melingen er i tvil om at de vil trives.

– De har fantastiske parker med mange dyrepassere. Ofte kan man se to pingviner per dyrepasser, fortalte Ekeli til BA i januar.

Pingvinene må de første 30 dagene etter ankomst stå adskilt fra de andre pingvinene, noe som er vanlig for importerte dyr.

Artikkeltags