– Nå har synderne meldt seg

Dette bildet viser at en person klater på gjerdet ved Akvariet.  BA har anonymisert personen.

Dette bildet viser at en person klater på gjerdet ved Akvariet. BA har anonymisert personen. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Torsdag kom tre angrende unge menn inn på kontoret til direktør Geir Olav Melingen.

DEL

– Etter at vi tok saken til media, tok de kontakt på telefon, sier Akvariet-direktøren.

Torsdag dukket de opp på Melingens kontor. De tre angrende synderne skal ha forklart hendelsesforløpet for den skjebnesvangre natten.

– De tre mennene i begynnelsen av 20-årene hadde vært i festlig lag. Da de var i nærheten av Akvariet møtte de på en fjerdemann. Vedkommende sa han hadde tatt seg inn på Akvariet, sier han.

La seg paddeflate

De tre mennene skal ha blitt inspirert av dette.

– To av mennene kom seg inn på Akvariet, mens en hang på gjerdet utenfor, beskriver Melingen.

Inne på Akvariet ble blant annet et pingvinegg knust. Sjøløvene skal ha blitt oppskaket. Melingen understreker likevel følgende:

– Det skal ha vært denne ukjente fjerdemannen som jaget de sjøløvene inne i bassenget, sier han.

Mellingen sier videre at mennene la seg paddeflate.

– De skal melde seg til politiet.

– Hva synes du om at de meldte seg til dere?

– Jeg setter veldig pris på at de gjorde det og det respekterer jeg dem for. Samtidig står vi ved politianmeldelsen fordi vi ikke kan akseptere, uansett årsak, at folk går inn og gjør sånt som dette.

– Tror du at politiet vil følge opp saken?

– Ja, det er absolutt ingen grunn til at saken skal henlegges. Jeg forventer at politiet håndterer saken på en skikkelig måte.

Ifølge Melingen har en pingvinkylling en verdi på rundt 100.000 kroner, hvis Akvariet skulle velge å selge til en annen dyrepark, eksempelvis i Dubai.

– Hvis dette hadde vært årets eneste pingvinkylling, så har det en mye større attraksjonsverdi for oss. Det er mange av våre besøkende som er opptatt av å se pingvinkyllingene, sier han og forteller at de heldigvis har fem pingvinegg igjen.

Vil ikke ha dem på dugnad

– Vi vurderte om guttene skulle gjøre opp for sine synder ved å jobbe dugnad på Akvariet, men de ansatte vil ikke ha dem her. Det stikker såpass dypt, sier han

Den tre unge mennene sier de ikke vet hvem den omtalte fjerdemannen er. Akvariet-direktøren forteller imidlertid at de har et konkret navn på blokken.

Artikkeltags