Alvorlig dårlig renhold hos McDonalds

McDonalds Bryggesporen fikk grei beskjed av Mattilsynet.

McDonalds Bryggesporen fikk grei beskjed av Mattilsynet. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

McDonalds Bryggesporen i Bergen sentrum fikk grei beskjed om å rengjøre og rydde sine lokaler etter at Mattilsynet var på uanmeldt inspeksjon denne måneden. Det var synlig skittent, og luktet stramt av boss.

DEL

Ifølge rapporten var det dårlig renhold og orden i flere områder av lokalene.

Det var blant annet synlig skittent på kjøkkenet, og i kjelleren var det insekter på gulvet og råtten lukt. Mattilsynet vurderer regelbruddet til å være alvorlig.

  • På kjøkkenet var det skittent under og mellom arbeidsbenkene. Det var også svært vått under benkene i oppvaskavdelingen.
  • På kartonger under trappen var det mye rusk og skitt. Det lå også kartonger ut over gulvet i gangen nedenfor trappen.
  • I kjelleren var det synlig skittent med inngrodd skitt under og langs noen av hylleinntretningene. Det var også insekter på gulvet.
  • I kjelleren var kasser med brukte brusdispensere slengt ut over gulvet. Det luktet også svært råttent.
  • Det var vått og skittent på gulvet i avfallsrommet. Det luktet stramt av boss.
  • På kjølerommet var det kasser med mat på gulvet. Kassene så ut som om de hadde falt utover, og var delvis skadet. Det var så fullt i rommet at det ikke var mulig å gå inn.

KORT FRIST

Mattilsynets inspektører vurderte situasjonen til å være alvorlig, og så dårlig at restauranten fikk tre uker på seg til å ordne opp. Da må de også ha fått på plass rutiner som sikrer at det ikke skjer igjen.

I tillegg fikk restauranten en beskjed om å få på plass rutiner for skadedyrsbekjemping.

«For å kunne sikre et godt og effektivt renhold er det nødvendig å ha god orden og ha innført gode rengjøringsrutiner som dekker alle områder av lokalene. Det må være tilstrekkelig rent utstyr og riktige kjemikalier til bruk på ulike overflater,» skriver Mattilsynet til restauranten.

Mattilsynets uanmeldte inspeksjon ved hurtigmatrestauranten var 1. september, og fristen for å ordne opp gikk ut denne uken.

– VI TAR DET ALVORLIG

Franchiseeier Johan Petter Raa avviser at det dreier seg om generelt dårlig renhold.

– Vi hadde problemer med en bosspresse som ikke fungerte. Men vi har en dialog med Mattilsynet om dette og det blir ordnet opp i. Alt som var mulig rettet vi umiddelbart, sier han.

I tillegg forklarer Raa at en vannlekkasje fra oppvaskmaskin på kjøkkenet var årsaken til at det var vått under benkene.

– Vi har tidligere fått toppscore ved inspeksjoner og dette er selvsagt kjedelig, men vi tar det absolutt på alvor, sier Raa.

I april i fjor skrev BA om dårlig renhold på lekerommet i den samme restauranten. Det var da en småbarnsfar som reagerte.

TORGALLMENNINGEN OGSÅ SJEKKET

Også McDonalds Torgallmenningen har hatt besøk av Mattilsynet i september. Også dette tilsynet var uanmeldt, men bakgrunnen var at restauranten har bygget om og pusset opp lokalene.

Inspektørene skriver at de fikk et godt inntrykk av hygienen og driften på kjøkkenet. I kjelleren fant de imidlertid mangelfullt renhold på gulv og rundt paller.

Ifølge restauranten skyldes dette oppussingsarbeidet og det ble derfor ikke gitt varsel om vedtak. Mattilsynet minner likevel resturanten om at renholdsrutinene i kjelleren skal være god, også under oppussing.

Artikkeltags