Otterstrøm er leder i Syklistenes Landsforbund i Bergen, og naturlig nok opptatt av trafikksikkerhet for syklister.

– DÅRLIG SIKT

Hun syklet sørover langs Fjøsangerveien denne uken, og på nordsiden av krysset ved Grønnestølsveien, holdt det på å gå galt.

– Akkurat der er det veldig dårlig sikt på grunn av hekken. Det er et fotgjengerfelt og et busstopp der og mange gående med både hunder og barneveier.

Da hun kom syklende sørover måtte hun legge seg helt til høyre for å unngå gående. Akkurat der lå det en rist med spilene på langs.

– KUNNE KNUST HJELMEN

– Jeg var cirka en halv centimeter fra å kjøre ned i risten. Heldigvis skjedde det ikke da jeg kjørte, for da hadde jeg knust hjelmen, sier Otterstrøm.

– Hvis man holder kjøreretningen på fortauet her, er det lett å sette seg fast.

Otterstrøm rapporterte saken inn på den nasjonale tjenesten Fiks Gata Mi.

– Jeg så at det ikke ble fikset, og tok derfor et bilde som jeg hadde tenkt å legge ut på Twitter slik at Statens vegvesen kunne se det. De pleier å være ganske flinke til å svare der, forteller hun.

Torsdag var risten heldigvis fikset uten at Otterstrøm trengte å purre på dem. Det er hun svært glad for, og skrev derfor heller en skrytemelding til veivesenet.

– De er veldig flinke til å ordne ting når man gir beskjed, sier hun til BA.

HÅPER DE SNUR FLERE

– Hvordan opplever du forholdene for syklister i Bergen?

– Infrastrukturen i Bergen er lite sammenhengene. Det er mye feltskifter, men ikke noe man kan gjøre enkeltvis. Mange små detaljer man ikke tenker på, spesielt i forbindelse med veiarbeidsfaser. Det er ganske trangt i Bergen og foreløpig mye kombinerte gang/ og sykkelveier som er trange. Det må tas gradvis i forbindelse med utbygging og omlegging, sier hun.

Otterstrøm sier at det er flere slike rister på strekningen langs Fjøsangerveien, men at disse er mindre. Ideelt sett burde også disse vært snudd 90 grader slik at faren for syklister ble mindre.

– De er ikke like farlige som denne var, og vanligvis kan man se dem på forhånd. Folk tenker gjerne ikke over at man kan kjøre nedi når de ligger slik, sier hun.

– I dag så det ut som om de hadde markert en del av disse med spraymaling. Jeg tror kanskje at de kommer til å snu flere. Det koster dem ingenting å snu dem 90 grader, så det er et gratis tiltak.