Anmeldt for å stjele sjeler

Artikkelen er over 13 år gammel

Levende Ord-pastor enevalt Flåten er politianmeldt for å ha stjålet menigheten fra en tidligere pastor i Kristiansand.

DEL

Det er den tidligere pastoren i Kristiansand Bibelsenter, som ifølge BT, mener seg frastjålet menighet og levebrød. Selv er han nå arbeidsledig.

Saken røtter så langt tilbake som til 1995. Da fikk Kristiansand Bibelsenter tillatelse til å starte privatskole. Skolen ble ikke startet da. Men i 2003 ble tillatelsen overtatt av Levende Ord.

"PÅ LIVSTID"

Dette har den tidligere pastoren fra Sørlandet reagert på. Han anmmeldte i sommer Levende Ord for tyveri. Pastoren hevder at han hadde en sikker jobb. I statuttene til menigheten står det ifølge ham selv at «pastoren er innsatt på livstid».

Menigheten hans er nå oppløst. Det som nå er Levende Ord Kristiansand har sitt utspring i denne menigheten. Derfor har de overtatt skole-godkjenningen, de har fått den fornyet og er nå klare til å starte skole.

Anmeldelsen ble først henlagt av politiet i sommer. Men henleggelsen ble anket til statsadvokaten. Her fikk pastoren medhold og den videre etterforskning er det Agder Politidistrikt som har fått ansvar for.

OVERFØRT TIL ENEVALD FLÅTEN

Kristiansand Bibelsenter eksisterer ikke lenger som menighet. Men en nettside eksisterer fortsatt.

"Kristiansand Bibelsenter er historie! Vi har lagt ned vårt eget arbeid og gått inn under det nye arbeidet som ble startet av Levende Ord Bergen og Enevald Flåten i Kristiansand i Oktober", heter det der.

Menigheten skal i dag telle rundt 100 medlemmer.

Artikkeltags