Arbeider i uskikkerhet

Artikkelen er over 16 år gammel

– Vi er fullt oppe og går. Men vi har fått beskjed om å lytte til radio for å høre om det skjer noe, sier Roald T. Larsen i Mjellem & Karlsen AS. I går var 70 mann på jobb igjen.

DEL
På maskinavdelingen på Laksevåg var alle de rundt 30 i arbeid igjen i går. I tillegg kommer rundt 40 personer som var i gang andre steder på de to verftsområdene.

– Det er sagt av vi er sikret arbeid en tid fremover, forteller Larsen, som leder arbeidet med å overhale motorer til blant annet motortorpedobåter.

SPESIALISERT ARBEID
– Stemningen er delt. Vi har litt tro på fremtiden, samtidig som vi er usikre. Men det arbeidet vi gjør er ganske spesialisert. Det er vel bare finnene som vil være i stand til å gjøre den samme jobben som oss, tror Larsen.

I en av verkstedhallene skrur motormekaniker Trond Helge Karlsen (24) på en motorblokk.

– Jeg håper det går bra, for jeg trives veldig godt her, sier Karlsen.

TJENER PENGER
I løpet av et kort yrkesliv har han rukket å få med seg to konkurser. I Laksevåg Verft for to år siden, og ved Mjellem & Karlsen Verft i forrige uke.

– Det holder egentlig med to konkurser. Men akkurat nå er det også spennende å se hva som skjer med Mjellem & Karlsen. Vi er spent på hvem samarbeidspartneren blir, forteller han.

I maskinhallen har de pratet litt om at det kanskje burde være et eget firma for motoroverhalingene.

– Vi tjener nemlig alltid penger, mener Karlsen.
Og kunder er det ikke mangel på. Både Forsvaret og Fylkesbaatane i Sogn og Fjordane har langvarige vedlikeholdskontrakter.

– Vi har allerede hatt kunder som har vært i oss og spurt når de kan slippe til igjen, sier Larsen.

Artikkeltags