Fortsatt mange langtidsledige

Assisterende fylkesdirektør Nav Hordaland Tommy Johansen noterer nedgang i leidgheten for syvense måned på rad. FOTO: NAV

Assisterende fylkesdirektør Nav Hordaland Tommy Johansen noterer nedgang i leidgheten for syvense måned på rad. FOTO: NAV

Artikkelen er over 2 år gammel

4687 personer har vært uten jobb i lang tid i Hordaland.

DEL

– Dette utgjør 56 prosent av alle som er helt ledige. Vi prioriterer denne gruppen, blant annet ved å ta i bruk arbeidsrettede tiltak, sier assisterende fylkesdirektør i Nav Hordaland, Tommy Johansen, i en pressemelding.

Til tross for at antall langtidsledige bekymrer, er det stadig tegn til bedre tider å arbeidsmarkedet. Tallene Nav Hordaland presenterte fredag viser en nedgang i den sesongjusterte arbeidsledigheten med 203 personer sammenlignet med juli. 8402 personer, eller 3 prosent av arbeidsstyrken her i fylket, er nå uten jobb, noe som er 1368 færre personer enn på tilsvarende tidspunkt i fjor.

Industriarbeid, bygg og anlegg og ingeniør- og IKT-fag er yrkesgruppene med flest arbeidsledige, samtidig som det også det er innen disse gruppene flest har fått seg jobb de siste månedene.

– Etterspørselen etter arbeidskraft innen industri, ingeniør- og IKT-fag er stor. I august ser vi en kraftig økning i utlyste stillinger, sier Johansen i pressemeldingen.

I Hordaland er arbeidsledigheten størst i Austrheim med 5,3 prosent, mens Jondal har lavest ledighet. Der er bare 0,8 prosent av arbeidsstyrken uten jobb.

Artikkeltags