Ledigheten øker mest i Hordaland

Fylkesdirektør i Nav Hordaland Anne Kverneland Bogsnes er overrasket over veksten i arbeidsledigheten i Hordaland. ARKIVFOTO: BA

Fylkesdirektør i Nav Hordaland Anne Kverneland Bogsnes er overrasket over veksten i arbeidsledigheten i Hordaland. ARKIVFOTO: BA

Artikkelen er over 3 år gammel

Ved utgangen av november var 1111 flere personer arbeidsledige i Hordaland sammenlignet med samme tid i fjor.

DEL

Etter noen måneder med tegn til at ledigheten stabiliserer seg, er Hordaland nå det fylket i landet som har høyest vekst i arbeidsledigheten sammenlignet med fjoråret. Totalt var 3,4 prosent av arbeidsstyrken uten jobb ved utgangen av november, melder Nav Hordaland i en pressemelding.

– Dette var et uventet hopp etter at vi i flere måneder har sett tegn til stabilitet, sier fylkesdirektør Anne Kverneland Bogsnes i pressemeldingen.

Hun er spent på om utviklingen vil fortsette i samme retning, eller om november-tallene er et blaff.

I forhold til ledigheten for en måned siden, er det spesielt bygg- og anleggsnæringen som svir. Her er 1318 registrert i ledighetsstatistikken ved utgangen av november. Flest ledige er det i industriarbeid (1659), mens IKT-fag ligger på tredjeplass med 1193 registrerte ledige.

Kverneland Bogsnes ser imidlertid også positive tegn. Blant annet er det fortsatt en økning i antall utlyste stillinger. Fylkesdirektøren registrerer i tillegg at det er en betydelig reduksjon i antall ledige arbeidsinnvandrere fra EØS-land.

Øygarden har den største ledigheten blant kommunene i fylket med sine 6 prosent. Deretter følger Austrheim med 5,4 prosent og Fjell med 4,9 prosent. Lavest er ledigheten i Jondal (1,3 prosent), og i Granvin og Masfjorden som begge har 1,4 prosent av arbeidsstyrken ledige.

Mens arbeidsledigheten totalt i landet går ned med 2,8 prosent sammenlignet med fjoråret, har Hordaland nå den største økningen i landet, med 13 prosent flere arbeidsledige i dag sammenlignet med for ett år siden.

Artikkeltags