Skal ansette 50 fagfolk hvert år

Statoil skal ansette 50 fagarbeidere hvert år fremover, melder selskapet. Bildet er fra Oseberg feltsenter. FOTO: ØYVIND HAGEN, STATOIL

Statoil skal ansette 50 fagarbeidere hvert år fremover, melder selskapet. Bildet er fra Oseberg feltsenter. FOTO: ØYVIND HAGEN, STATOIL

Artikkelen er over 2 år gammel

Statoil-direktør: – Må tiltrekke oss dyktige medarbeidere med god kompetanse.

DEL

Etter flere år med kutt og oppsigelser frykter også Statoil for rekrutteringen fremover. Nå forteller selskapet at de har planer om å rekruttere femti fagarbeidere hvert år fremover.

– Vi har behov for å rekruttere fagarbeidere innenfor alle fagfelt de kommende årene. Prosessfaget vil i de første årene utgjøre den største andelen, sier personaldirektør for utvikling og produksjon i Norge, Aksel Stenerud, i en pressemelding.

Sviktende søknad

Utspillet kommer etter at det fra flere hold blir uttrykt bekymring for sviktende rekruttering til oljebransjen fremover.

Nylig tok Bergen Næringsråd sammen med flere samarbeidspartnere initiativ til et eget prosjekt for å få unge interessert i å ta oljerettet utdanning, til tross for flere år med nedgang i oljeindustrien. Olje- og energiminister Terje Søviknes (Frp) har satt ned et eget ungdomspanel som skal gi råd om hvordan unge kan lokkes til oljebransjen.

Oljekrisen har ført til svikende søknader til denne typen utdanning, og flere skoleklasser er nedlagt. Også søknader til lærlingplasser er redusert, skriver Statoil i pressemeldingen.

Langsiktig perspektiv

Oljegiganten peker på behov for rekruttering av fagarbeidere innen de fleste fagfelt. Selv om behovet innenfor prosess, elektromekanisk og logistikk vil variere år for år, strekker rekrutteringsstrategien seg fra inneværende år og langt fremover, skriver selskapet i pressemeldingen.

– Vi mener det vil være mulig å opprettholde lønnsom og bærekraftig produksjon på dagens nivå fra norsk sokkel til 2030 og videre, sier Stenerud.

Strategien skal også ivareta behov og løsninger innenfor Statoils landanlegg.

– Strategien skal sørge for å ivareta riktig kapasitet, forutsigbarhet og fornyelse. Det er også en respons på den naturlige avgangen. Vi håper dette bidrar til positiv utvikling i søknadsmassen innenfor fagene, sier Dag Unnar Mongstad i fagforeningen Industri Energi i pressemeldingen.

Artikkeltags