28-åring kan fremdeles ikke avhøres seks uker etter ulykken

28-åringen jobbet på dette stedet da ulykken skjedde to kilometer vest for togstasjonen på Hallingskeid i Ulvik.

28-åringen jobbet på dette stedet da ulykken skjedde to kilometer vest for togstasjonen på Hallingskeid i Ulvik. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Mannen fikk 16.000 volt gjennom kroppen under arbeid på Bergensbanen. Sykehuset sier han fremdeles ikke kan avhøres «på noen uker».

DEL

(Firda:) En 28 år gammel mann fra Sunnfjord fikk 16.000 volt gjennom kroppen fra en ledning mens han arbeidet 27. juli i år.

28-åringen jobber for Mesta, som gjorde en jobb for Bane NOR på jernbanestasjonen på Hallingskeid på Bergensbanen da ulykken skjedde. Han jobbet med en høyspentledning som gir strøm til togene på banen.

Bakgrunn: Mann (28) alvorlig skadet etter å ha fått strøm gjennom kroppen

Fremdeles hardt skadet

Politiet fikk melding om ulykken klokken 0529 og mannen var kritisk skadet da han ble fraktet til Haukeland universitetssykehus. Senere samme dag omtalte Helse Bergen tilstanden som alvorlig.

Politiet på Voss etterforsker ulykken, men har foreløpig ikke fått avhørt 28-åringen fordi han er så hardt skadet.

Politiførstebetjent Håvard Skattum ved Voss lensmannskontor har vært i kontakt med sykehuset, som mener han ikke er i stand til å gjennomføre et avhør på noen uker ennå.

Visste at strømmen var på

Etterforskningen så langt har avdekket av ulykken skjedde under uvante arbeidsforhold, sier Skattum.

– Det viser seg at de er vant til å jobbe med at all strøm er avslått. Av en eller annen grunn var strømmen på denne dagen. Det visste de, men likevel fortsette de å jobbe. Vi prøver bå å finne ut hvem som bestemte at arbeidet skulle fortsette, om særskilte tiltakt i slike situasjoner skal settes i verk, og om slike tiltak faktisk var iverksatt.

Artikkeltags