Årets Bergenser 2005

Artikkelen er over 12 år gammel

BA sine lesere var sikker i sin sak: Årets Bergenser 2005 er Trond Mohn.

DEL

Tradisjonen tro delte BA ut prisen Årets Bergenser på Galleri Nygaten lille julaften.

Det er BA sine lesere som stemmer på hvem som skal få hederstittelen.

I år var det ingen tvil. Trond Mohn stakk av med suverent flest stemmer, og det var tydelig at BAs lesere har lagt merke til generøsiteten bedriftslederen har vist i 2005.

Sjefsredaktør Olav Terje Bergo i BA delte ut hedersprisen. Trond Mohn fikk en pokal som bevis for tittelen, og ble hedret av flere av de organisasjonene som har fått gaver og støtte av milliarderen i 2005.

Tidligere har både Herborg Kråkevik, Thor Brekkeflat, Erna Solberg og Kurt Nilsen blitt kårets til Årets bergenser i BA.

Les det store intervjuet med Årets Bergenser 2005 i papiravisen julaften.

  • Navn: Trond Mohn.
  • Alder: 63 år.
  • Sivil status: Gift med Mette. Har barna Christine (34), Louise (31) og Frederik (28). Sistnevnte skal overta familiebedriften.
  • Administrerende direktør og leder for Frank Mohn A/S. Bedriftens hovedkvarter er i Helldal. Bedriften er også etablert på Flatøy i Meland kommune og på Venjaneset i Fusa kommune. Frank Mohn A/S og datterselskapene omsatte i fjor for rundt tre milliarder kroner og sysselsetter 1250 ansatte. Selskapet produserer blant annet pumper til skipsindustrien, samt olje- og gassvirksomhet.
  • Trond Mohn eier 20 prosent av Bergensavisen.

Artikkeltags