Tradisjonen tro delte BA ut prisen Årets Bergenser på Galleri Nygaten lille julaften.

Det er BA sine lesere som stemmer på hvem som skal få hederstittelen.

I år var det ingen tvil. Trond Mohn stakk av med suverent flest stemmer, og det var tydelig at BAs lesere har lagt merke til generøsiteten bedriftslederen har vist i 2005.

Sjefsredaktør Olav Terje Bergo i BA delte ut hedersprisen. Trond Mohn fikk en pokal som bevis for tittelen, og ble hedret av flere av de organisasjonene som har fått gaver og støtte av milliarderen i 2005.

Tidligere har både Herborg Kråkevik, Thor Brekkeflat, Erna Solberg og Kurt Nilsen blitt kårets til Årets bergenser i BA.

Les det store intervjuet med Årets Bergenser 2005 i papiravisen julaften.

  • Navn: Trond Mohn.
  • Alder: 63 år.
  • Sivil status: Gift med Mette. Har barna Christine (34), Louise (31) og Frederik (28). Sistnevnte skal overta familiebedriften.
  • Administrerende direktør og leder for Frank Mohn A/S. Bedriftens hovedkvarter er i Helldal. Bedriften er også etablert på Flatøy i Meland kommune og på Venjaneset i Fusa kommune. Frank Mohn A/S og datterselskapene omsatte i fjor for rundt tre milliarder kroner og sysselsetter 1250 ansatte. Selskapet produserer blant annet pumper til skipsindustrien, samt olje- og gassvirksomhet.
  • Trond Mohn eier 20 prosent av Bergensavisen.