– Det er kjempestas!!! KJEMPESTAS!, skriver Aurora i en mail.

Akkurat nå er hun på turné i USA.

– Ser du på deg selv som bergenser?

– Selvfølgelig. Jeg er en av de som støtt og stadig forteller folk at de må dra til Bergen og ikke til Oslo. Men jeg elsker Os og Lysekloster der jeg bor. Hvor jeg er fra har ikke så mye å si, det er der jeg vil tilbake som betyr noe. Både Lysekloster og Bergen gjelder da, svarer den 20 år gamle superstjernen.

– Unikt vesen

Auroras manager, Geir Luedy, mener at fansen hennes har en helt spesiell tone med artisten.

– De har mye hjerte for henne, sier han.

Men hva er det med Aurora som gjør henne til en superstjerne?

– Det er mye som gjør henne til en god artist. Hun har en unik stemme, og med det mener jeg i ordets videste forstand. For stemmebåndet hennes er fantastisk, men hun er også et unikt vesen, som treffer mange mennesker, forteller Luedy.

– Det er noe med henne som er dypt og mørkt, men samtidig morsomt og tilgjengelig. For hun fremstiller seg selv og hvordan hun se verden på en fin måte, legger han til.

Gleder seg til jul

20-åringen fra Os som har slått igjennom internasjonalt på rekordtid. Osingen kaller også Bergen for «sin egen by».

Akkurat i disse dager er hun på turné med bandet i USA, og på grunn av tidsforskjell har det vært vanskelig å få en kommentar fra Aurora selv.

Fredag kveld kveld spilte hun i San Francisco, søndag og mandag venter Los Angeles. Så venter tre amerikanske byer til før hun reiser tilbake til Norge. Der står Halden, Oslo, Tromsø, Stavanger og Drammen for tur.

Det har vært et travelt år for artisten. I januar mottok hun Spellemannprisen 2015 for «Årets Nykommer», og i mars kom debutalbumet «All My Demons Greeting Me As A Friend», som fikk ble roset opp i skyene av kritikerne.

Hun har spilt på scener mange steder i verden, og har fått klippekort på de store amerikanske TV-showene, hvor hun har opptrådt for flere millioner.

Selv om 20-åringen har spilt for millioner, forteller hun i et intervju at hun alltid lurer på om noen vil dukke opp på neste konsert.

– Aurora elsker julen, og gleder seg veldig til å ha litt fri og feire jul med familien, forteller Luedy.

Ny musikk på gang

Da BA møtte Aurora før bergenskonserten i august, fortalte artisten at hun jobber med hny musikk. Eller som hun selv forklarte det «jeg skriver på nye tekster hele tiden».

– Før skrev jeg ferdig en sang, og feiret for meg selv. Men nå begynner jeg på en sang, og så skal jeg plutselig spise middag eller om bord på et fly. Da kommer jeg plutselig på en ny sang. Så jeg har vel egentlig tusen uferdige sanger, fortalte hun.

Når nytt materiale kommer, vet hun foreløpig ikke. Men hver gang hun er hjemme, jobber hun i studio.

– Jo lettere man lar seg bøye, jo mer kommersielt blir det. Hvis man er veldig kommersiell, får man mye makt. Alle vil det beste for meg, spesielt meg. Men den neste platen blir veldig Aurora. Det er veldig mye Aurora i den første også, men den er litt mer berørt av andres meninger. Mer enn jeg var komfortabel med, sa vokalisten og låtskriveren om det neste albumet.

Her kan du lese om noen av kandidatene: