Årets beste sitater

Tidligere Rosenborgtrener Nils Arne Eggen.

Tidligere Rosenborgtrener Nils Arne Eggen. Foto:

Artikkelen er over 8 år gammel

Tradisjonen tro er de beste og verste sitatene fra i fjor kåret. I Norge gikk forfatteren Lotta Elstad til topps, mens en amerikansk komiker sto for det beste utenlandske sitatet.

DEL

Journalisten og forfatteren Lotta Elstad, som skrev debattboken «En såkalt drittjobb» – om hvordan det er å jobbe på hotell – står ifølge nettstedet beststatements.com bak årets beste uttalelse her i landet.

  • Nyheter

«Forholdet mitt til internettleverandøren min er litt som jeg forestiller meg et ekteskap. Jeg bandt meg kanskje litt for tidlig, til noe jeg ikke helt visste hva gikk ut på», er hennes vinnersitat.

PROFILERT JOURNALIST UTEN ERFARING

På annenplass kom høyskolerektor Jan Grund, som kom med følgende fyndord: «Å endre en akademisk institusjon er som å renovere en kirkegård, du får ikke mye hjelp nedenfra».

Rosenborgs Nils Arne Eggen kom inn på tredjeplass med følgende skudd fra hofta: «Kom deg ut av offside før det blir mørkt!».

Årets verste sitat i Norge står redaktør Magnus S. Rønningen i det nye mannebladet Alfa bak.

I et intervju med Kampanje omtalte han ansettelsen av en av sine medarbeidere på denne måten: «Vi har blant annet ansatt Norges mest profilerte journalist som ikke har jobbet som journalist før».

SJARMERENDE OG ÆRLIG

Internasjonalt vant komikeren Dane Cook for følgende uttalelse om American Idol-dommeren Simon Cowell: «Du har ærligheten til Abe Lincoln og sjarmen til fyren som skjøt ham».

På topp på listen over verdens verste sitater finner vi den nå tidligere BP-sjefen Tony Hayward, som måtte gå av etter oljelekkasjen i Mexico-gulfen: «Mexicogolfen er et veldig stort hav. Mengden av olje som lekker ut i havet er liten i forhold til det totale volumet med vann».

Hayward ligger også på andreplass med uttalelsen «Det er ikke noen som ønsker å bli mer ferdig med dette enn meg. Jeg vil ha livet mitt tilbake».

Det er PR-firmaet Statementbank som står bak kåringen.

Artikkeltags