Ble rammet av bonde-blokaden: – Barnslig og lite gjennomtenkt

Linda Furhovde Andersen ved Er-An.

Linda Furhovde Andersen ved Er-An. Foto:

Bøndene aksjonerte ved de store matvarelagrene i Bergen i Arna, Hylkje og på Liland. Det fikk kro-innehaver Linda Furhovde Andersen til å koke.

DEL

– Dette er helt ufattelig, barnslig og lite gjennomtenkt, tordner Furhovde Andersen ved Er-An veikro på Søfteland.

Hun sikter til aksjonen der bønder blokkerte innkjørselen til matvarelagrene til Asko i Arna, Coop på Liland og Rema på Hylkje fra klokken 0600 til klokken 0900.

– Dette får konsekvenser for forbrukerne. Klart det gjør det!

– Hvordan påvirker det deg?

– Vi får ikke de varene gjestene skal ha. Vi skal ha 90-årsdag, konfirmasjon og blåtur i tillegg til vanlige gjester i helgen. Det blir ikke så koselig hvis maten ikke kommer, sier hun.

– Hadde aksjonen vært på torsdag, ville det vært en katastrofe. Da hadde vi hovedleveringen. Men dukker ikke varene opp i dag, kan vi tape flere hundre tusen kroner. Men jeg tenker mest på gjestene våre som skal ha selskaper de har gledet seg til lenge, sukker hun.

– Hvilke konsekvenser har dette hatt foreløpig?

– Dette har gått utover nattesøvnen. Det gir logistikkproblemer. Vi vet jo ikke når varene våre kommer og det må jo være noen her når de en gang gjør det, sier hun.

Avsluttet klokken 0900

Bøndenes protestaksjon mot landbruksoppgjøret fredag morgen ble avsluttet klokken 0900.

– Vi har oppnådd det vi ønsket. Vi har ikke ønsket å ramme forbrukere og andre som jobber i matkjedene og ber om forståelse om noen har hatt ulempe som følge av blokaden, sier bondelagets leder Lars Petter Bartnes til NTB.

Dermed får antakelig Er-An varene de skal ha på fredag.

Artikkeltags