Gå til sidens hovedinnhold

– Vi er livredde for å gå på dette fortauet

Artikkelen er over 5 år gammel

Beboerne i Ibsens gate har fått nok. Nå slår de seg sammen i kampen for å bedre trafikksikkerheten.

– Jeg holdt på å miste en venninne en gang. Hadde ikke jeg holdt henne igjen kunne det gått skikkelig galt, sier Torgunn Nesse.

Hun er styremedlem i nyopprettede Øvre Ibsens gate velforening.

Nesse forteller at på det smaleste er fortauet rundt 55 centimeter bredt.

– For å si det slik, speilet på bussene rekker langt inn mot oss når vi går der, sier hun alvorlig. 

Et generasjonsskifte i området

Søndag formiddag samlet beboerne i gaten seg for å markere opprettelsen av velforeningen, samt informere om tiltak som skal gjøres i gaten.

– Det er mange som har uttrykt bekymring for trafikksikkerheten her. Derfor danner vi denne foreningen, for å stå samlet i denne saken, sier Nesse.

Veistrekningen det er snakk om går fra Hunstadsvingen og opp mot det store lyskrysset ved Haukeland universitetssjukehus.

Les også: Gutt (14) påkjørt i Ibsens gate

Det er på Haukeland-siden at fortauet er på sitt smaleste, ifølge henne.

– I dette området har det skjedd et generasjonsskifte, og nå er det svært mange barnefamilier her. Ingen tør å slippe barna sine ut på dette fortauet. Det er også svært skummelt å gå der med barnevogn, sier hun. 

Frode Rakkenes bor også i området, og har selv små barn.

– Fartsgrensen er 40 kilometer i timen, men mange kjører veldig fort her likevel. Det er ikke bra i det hele tatt. Kanskje flere kontrollerer hadde vært en idé, sier Frode Rakkenes.

– Mange nesten-ulykker

Ifølge Nesse har det skjedd flere trafikkulykker langs veistrekningen, og enda flere nesten-ulykker.

– Jeg ser ofte farlige situasjoner. Det er et område hvor mange går til og fra jobb på sykehuset, blant annet via en snarvei som er en trapp. Når du kommer ned den er du nesten ute i veien. Så smalt er det, sier Nesse, sier Nesse.

Det er heller ikke overgangsfelt ved den aktuelle trappen. Ifølge Rakkenes velger mange å gå langs den brede siden av gaten, for deretter å løpe rett over til den smale siden hvor trappen begynner.

Hun forteller at veien skal graves opp neste sommer, og at det i den forbindelse passer å ta denne kampen akkurat nå.

– Vi håper at vegvesenet og Bergen kommune vil samarbeide med oss. Det er virkelig behov for et bredere fortau på nordsiden av gata. Slik det er nå, kan det ikke fortsette å være, sier Torgunn Nesse.

– Vi er rett og slett livredde for å gå på dette fortauet, avslutter hun.

Kommentarer til denne saken