Ønsker tips etter narkofunn ved skole

En klipspose med denne rosa tablett (innfelt), trolig ecstasy - her vist på begge sider, ble funnet på uteområdet til Haukedalen skole forrige onsdag. I ettertid er det funnet flere lignende poser.

En klipspose med denne rosa tablett (innfelt), trolig ecstasy - her vist på begge sider, ble funnet på uteområdet til Haukedalen skole forrige onsdag. I ettertid er det funnet flere lignende poser. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Politiet i Åsane ber folk melde fra om folk som oppholder seg på skoler etter stengetid.

DEL

Den siste uken er det gjort flere urovekkende narkofunn ved Haukedalen skole i Åsane.

Elever har funnet poser med det som formentlig er ecstasy og amfetamin, samt brukerutstyr for hasj på skolens område.

Vil ha tips

– Det er veldig uheldig at slikt blir funnet på en skole der barn ferdes, og vi er selvsagt bekymret, sier Endre Laukeland, politioverbetjent ved Bergen nord politistasjon.

Han forteller at de jevnlig patruljerer flere skoler og barnehager i Åsane etter meldinger om ungdom som oppholder seg der.

– Vi kjører målrettet patrulje, både uniformert og sivilt, men er avhengig av tips for å kunne treffe på dem nå de er der, sier Laukeland.

Artikkelen fortsetter under bildet

Politioverbetjent Endre Laukeland.

Politioverbetjent Endre Laukeland. Foto:

Han ber folk som er ferdes i områder rundt skoler og barnehager på kveldstid og i helger om å følge med.

– Vi vil gjerne ha beskjed dersom ungdommer eller andre oppholder seg slike steder.

Siden i sommer har politiet kommet over rusede ungdommer som henger på skoleområder etter stengetid.

– Vi har flere anmeldelser for bruk og besittelse, opplyser han.

Skolen slo alarm

De narkotiske stoffene som ble funnet ved Haukedalen skole er overlevert til politiet, og skolen har sendt brev hjem til alle foreldrene. Der ber de foreldre snakke med barna sine om viktigheten av ikke å smake på noe man finner ute på denne måten.

Skolen har også snakket med elevene i klassene.

– Vi ser svært alvorlig på dette. Det er en veldig negativ utvikling. Dessverre har skoleplassen vært et sted for personer som har drukket alkohol og røykt hasj, men nå er det mye mer alvorlig, uttalte rektor Renate Macpherson til BA i forbindelse med funnene.

Hun forteller at alle skolens ansatte har direkte kontakt med patruljebilen i Åsane, med stående ordre om å ringe dersom det dukker opp uvedkommende på skolens område.

Det jobbes nå med å få mer belysning på skoleplassen.

– Skolen har taklet dette på en fornuftig og god måte, påpeker Laukeland.

Depot

Alle posene ble funnet i samme området utenfor skolen, og ifølge politiet i Åsane kan dette henge sammen med at funnstedet blir brukt som depot.

Det er ikke første gang at det gjøres beslag av narkotika i terrenget ved en skole. For seks år siden fant elever ved Haukeland skole en pose med 24.500 tabletter.

De 5,5 kiloene med det narkotiske stoffet diazepam ble funnet av skoleelever i et buskas under opprydding etter en 17. mai-feiring.

Artikkeltags