Nå er det bestemt hvem som skal bygge Åsane sykehjem

Fasaden blir kledd med plater og frofiler av lakkert aluminium.

Fasaden blir kledd med plater og frofiler av lakkert aluminium.

Skanska har signert kontrakt med Bergen kommune om bygging av nytt sykehjem.

DEL

Skanska har signert kontrakt om bygging av Åsane sykehjem. Kontrakten har en verdi på 313 millioner kroner, ifølge en pressemelding.

– Stolte av prosjektet

Prosjektet har ikke fått endelig politisk godkjenning ennå, så byggingen ordreføres ikke hos Skanska før alle forbehold er avklart.

– Bergen kommunen har høye ambisjoner for Åsane sykehjem og de har vært svært tydelige på hva de vil ha i forhandlingene vi har vært gjennom. Vi er stolte av prosjektet vi har utviklet og jeg er sikker på at vi gjennom samspill med kommunen skal klare å videreutvikle prosjektet slik at det bidrar til å sikre de fremtidige behovene for sykehjemsplasser i kommunen, sier Raymond Tuv, regiondirektør i Skanska Bygg Bergen.

Stort sykehjem

Det nye sykehjemmet skal bli på cirka 10.300 kvadratmeter og inneholde 100 beboerrom med tilhørende fellesfunksjoner som stuer, kjøkken, aktivitetsrom og legekontor.

Som BA har skrevet før, skal Åsane sykehjem knyttes sammen med eksisterende Midtbygda sykehjem. Dette skal løses ved å lage en cirka 80 meter lang tunnel i fjell.

– Sykehjemmet bygges som et «treprosjekt». Det vil si at både bærevegger og etasjeskiller i stor grad vil bli bygget ved hjelp av elementer i massivtre, melder Skanska.

Willy-Andre Gjesdal, direktør Etat for utbygging i Bergen Kommune og Raymond Tuv, regiondirektør i Skanska Bygg Bergen signerte kontrakten om Åsane sykehjem.

Willy-Andre Gjesdal, direktør Etat for utbygging i Bergen Kommune og Raymond Tuv, regiondirektør i Skanska Bygg Bergen signerte kontrakten om Åsane sykehjem. Foto:

Artikkeltags