Gå til sidens hovedinnhold

Vannkrisen på Askøy er over

Artikkelen er over 3 år gammel

Etter to måneder med restriksjoner rundt vannbruk, kan de som bor på Askøy igjen bruke drikkevannet som normalt.

I midten av juli kom meldingen om at det var vannmangel på Askøy. Dette gjaldt den sørlige delen av Askøy, og kommunen fortalte at det kunne bli nødvendig å stenge ned områdevis slik at folk kun fikk tilgang på vann enkelte tider av døgnet.

Dette skjedde etter at det over en lang periode hadde vært lite nedbør.

Bensinstasjoner måtte stenge vaskehallene, Isbjørn Is fryktet at de måtte stanse isproduksjonen og det var på et tidspunkt snakk om å innføre datodusjing.

Opphevet

Onsdag fikk askøybeboere melding om at restriksjonene på bruk av drikkevann nå er opphevet. Dette er en beslutning som ble tatt av Askøy kommunes kriseledelse.

Dette er begrunnelsen kommunen oppfører på sine hjemmesider:

  • Årstiden, sammen med betydelig nedbør den siste tiden, gjør at man har kontroll på situasjonen i vannforsyningen
  • Den økte innsatsen knyttet til lekkasjesøk og utbedring har hatt betydelig effekt
  • Det er tilfredsstillende fremdrift på etablering av overføringsledning fra Askevatnet til Ingersvatnet, noe som gir en trygghet i vannforsyningen på tross av eventuelle kommende tørre perioder

Saken fortsetter under bildet.

 

Kan bli innført igjen

Kommunen understreker likevel at det kan bli innført restriksjoner igjen dersom det igjen skulle oppstå problemer med oppstarten av overføringsledningen fra Askevatn til Ingersvatn.

– Men denne er i rute, og vannmengden i magasinene tilsier at det er god nok overlapping i tid frem til ledningen er klar, står det videre.

Kommentarer til denne saken