Politiet bekrefter nå at det var Atle Jebsen (73) som døde i den voldsomme ulykken på vestsiden av Vassendatunnelen mellom Dale og Evanger bru i går.

Også Gerd Marit Widding Johnsen (66) omkom i ulykken.

TOGULYKKE: Atle Jebsen (73) var en av byens mest profilerte næringslivsfolk, og drev Kristian Jebsens rederi og Jebsen-gruppen i en årrekke. Han overtok i 1967, bare 31 år gammel etter faren døde i en togulykke i USA.

Intervjuet med Bergens Tidende fant sted etter «Rocknes»-forliset i Vatlestraumen. Jebsen fortalte om togulykken da faren, Kristian Stange Jebsen, døde. Den gang var Atle Jebsen 31 år gammel og hadde bytte seng i togkupeen med faren like før ulykken. Selv fikk han ikke en skramme, mens faren døde momentant.

Atle Jebsen havnet i folks bevissthet for alvor etter «Rocknes»-forliset i Vatlestraumen 19. januar 2004, der 18 sjøfolk omkom. Jebsen sto som ansvarlig for driften av «Rocknes» gjennom rederiet.

Jebsen var i mange år sjef for rederiet, før nedgangen på slutten av nittitallet tvang rederiet til å selge seg ned i den tradisjonelle flåten og satse mer på spesialskip og mer innleide fartøyer. Sønnen Bjørn overtok direktørstolen året før «Rocknes»-tragedien.

HØYERE MAKT: Togulykken kom tilbake i Atle Jebsens bevissthet da han selv sto på kaien i Alvøen og var vitne til at en av de døde sjøfolkene fra «Rocknes» ble fraktet på land.

– Man klar over hvor skjørt livet er. At det er viktig å ta vare på den tiden vi lever - og menneskene rundt oss, sa avdøde til BA i 2004.

Slik levde han selv. Atle Jebsen var en reder av den gamle skolen. Han var opptatt av å ha det bra på jobb og å ta vare på sine ansatte.

Det sies om Atle Jebsen at han var ekstremt oppmerksom. Han hadde nesten alle sine medarbeideres fødselsdager i hodet, og passet på å gratulere på bursdagen. Det vanket også julepresang og julehilsen til skipenes gudmødre.

Han sto nær flere av dem som døde i Vatlestraumen.

– Det gjør en slik ulykke for meg til en veldig personlig sak, og jeg har nok grepet meg noen ganger i å ønske at jeg ikke sto dem så nær, sa han etterpå.