Åtte av 24 knivstikk var dødelige

Afghanske Aliyawar Ghulamshah (29) ble funnet skyldig i drapet på en 45-årig somalier på asylmottaket på Ny-Paradis i mai i fjor.

Afghanske Aliyawar Ghulamshah (29) ble funnet skyldig i drapet på en 45-årig somalier på asylmottaket på Ny-Paradis i mai i fjor. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

Dømt til 15 års fengsel for Paradis-drapet.

DEL

Aliyawar Ghulamshah (29) er i Gulating lagmannsrett dømt til 15 års fengsel for drapet på asylmottaket på Ny Paradis i fjor.

Dommen er i samsvar med dommen i Bergen tingrett. Mindretallet, to av meddommerne ville ha to år lavere straff fordi de ikke så bort fra at tiltalte selv ble utsatt for et angrep før drapshandlingen.

Han må også betale 800.000 kroner i erstatning til de etterlatte.

45 år gamle Musse Mohamoud Ahmed døde 22. mai i fjor etter å ha blitt stukket med 24 knivstikk. Afghanske Ghulamshah hevder han stakk i nødverge fordi han selv ble angrepet, men ble ikke trodd av retten.

– Vi forstår at han er i en vanskelig livssituasjon. Han har fått avslag på asylsøknaden og er konvertitt, men jeg kan ikke se at det er formildende omstendigheter her, sa statsadvokat Benedicte Hordnes i sin prosedyre.

Lagmannsretten slår fast at drapet på avdøde er resultat av en vedvarende og meget smertefull voldsbruk, så vel i intensitet som omfang, blant annet med i alle fall åtte dype og livsfarlige knivstikk, hvor samtlige er potensielt dødelige.

Årsaksbildet viser, etter flertallets syn, at avdøde ikke har vært i stand til å yte noen særlig motstand, og slik sett vært et ganske forsvarsløst objekt for tiltaltes knivbruk, heter det i dommen.

Artikkeltags