Mannen ble pågrepet natt til onsdag i Marken.

  • Nyheter

Da skal han ha vært i ferd med å tagge på en Rema 1000-butikk . En vekter så mannen og fulgte etter at ham.

– I et samarbeid mellom vekteren og politiet ble mannen stoppet i nærheten, sier politiadvokat Arne Fjellstad i Hordaland politidistrikt til BA.no.

Taggeren ble satt i varetekt mens politiet undersøkte leiligheten hans. Hjemme hos mannen fant politiet bilder av taggingene og 200 spraybokser.

– Dette er tilgrising av offentlig eiendom, og vi kaller det ikke tagging. Vi kaller det konsekvent skadeverk eller tilgrising, sier Fjellstad.

Foreløpig knytter politiet mannen opp mot skadeverk på syv adresser i Marken. Men mannen skal nå avhøres og politiet vil se nærmere på beslagene de har gjort. Særlig bildene av signaturene skal undersøkes.

Politiet undersøker nå mannen opp mot flere tilfeller av vandalisme, mannen skal ha brukt signaturen «BA».

Samme signatur ble brukt under tilgrisingen av Bybanen i juni i år.

Det var i juni at hele den ene siden av en Fløibane-vogn var sprayet i rød, sølv, lilla og svart. En 24 år gammel mann ble pågrepet med røde hender like i nærheten, men ble løslatt etter poltiavhør.

BA er ikke kjent med alderen på mannen som nå er pågrepet, eller om dette er den samme mannen som politiet avhørte i forbindelse med hærverket på Fløibanen.

Et par dager senere ble også to Bybane-vogner tagget, blant annet med signaturen «BA», som står for Bad Attitude.

En signatur som «BA» brukes gjerne av flere personer i en taggegruppe eller «crew».

– Når vi gjør beslag av så mange spraybokser og bilder er det naturlig at vi sjekker dette opp mot andre saker. De to største er Fløibanen og Bybanen, sier Fjellstad.

Personen er kjent for politiet i forbindelse med ligende saker.

Ifølge Fjellstad er den normale straffereaksjonen for skadeverk bøter. I tillegg kommer eventuelle erstatningskrav.