Et pluss for abonnentene

BERGENSAVISEN: BA skal fremdeles være den positive, patriotiske byavisen som informerer og engasjerer bergenserne, lover sjefredaktør Anders Nyland. Kommende uke lanseres BA+, som gir abonnentene tilgang til mer innhold på nett og mobil. ARKIVFOTO: EIRIK HAGESÆTER

BERGENSAVISEN: BA skal fremdeles være den positive, patriotiske byavisen som informerer og engasjerer bergenserne, lover sjefredaktør Anders Nyland. Kommende uke lanseres BA+, som gir abonnentene tilgang til mer innhold på nett og mobil. ARKIVFOTO: EIRIK HAGESÆTER

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Den 7. desember gjør vi endringer i nett- og mobilutgavene våre. Fordi vi ønsker å belønne deg som er betalende abonnent.

DEL

Hittil har du kunnet lese alt innhold på BA.no helt gratis. Vi har finansiert vårt digitale tilbud ved hjelp av annonseinntekter. En slik forretningsmodell er ikke lenger bærekraftig. Rammebetingelsene for å finansiere lokaljournalistikk er helt annerledes i dag enn for to siden.

Folks medievaner er i sterk endring. Konkurransen, selv i det lokale annonsemarkedet, har blitt global. I dag er det ikke Bergens Tidende som er Bergensavisens største konkurrent. Det er Facebook og Google. Store, internasjonale trender gjør at vi må tenke nytt for å finansiere innholdet vårt

Kommende mandag innfører vi, som en av de siste avisene i landet, såkalt plussløsning på nett og mobil. Det betyr at vi vil ta betalt for en del av innholdet på BA.no. Dette innholdet må du  være innlogget for å lese. Dette gjør vi samtidig som vi utvider det digitale innholdstilbudet vårt. Vi vil i tiden som kommer introdusere flere nye tjenester på BA.no. I tillegg vi vil publisere innhold som til nå har vært forbeholdt kjøperne av papiravisen.

Blant det nye innholdet våre abonnenter får tilgang til på BA.no er omsetningsstatistikken for boliger. Nå kan du følge med på boligmarkedet, og enkelt se hva omsatte boliger i byen er solgt for. Vi begynner også med direktesendte ishockeykamper. Når fotballsesongen starter igjen, vil du kunne se direktesendte kamper fra annendivisjon. Og ikke nok med det: I tiden som kommer vi vi presenentere enda flere, nye innholdskonsepter til abonnentene!

Fra mandag av vil vi dessuten tilgjengeliggjøre innhold som til nå har vært forbeholdt papiravisen på BA.no. Det gjelder ikke minst vår populære spalte Summetonen. Men også innhold fra lokalidretten, oversikten over dødsfall og begravelser/bisettelser samt en del lokalhistorisk materiale vil du kunne finne digitalt. Dessuten vil vi tilgjengeliggjøre mer av debattinnholdet vårt på BA.no.

Å lage godt og relevant innhold er kostnadskrevende. På grunn av de omfattende endringene vi ser i annonsemarkedet, må vi derfor ta oss betalt for den journalistikken vi bruker mye ressurser på. Deler av samfunnsjournalistikken vår på nett og mobil vil derfor være forbehold abonnenter.

Du som allerede er abonnent på Bergensavisen betaler ikke noe ekstra for å ha tilgang til absolutt alt innhold på BA.no. Alt du trenger å gjøre, hvis du ikke allerede har gjort det, er å registrere deg med en såkalt aID-bruker. Som abonnent får du tilgang til absolutt alt innhold på BA.no. I tillegg kan du lese papiravisen i elektronisk format. Du får også tilgang til den nasjonale digitalavisen Ekstra, som gir deg nyheter fra inn- og utland. Er du ikke abonnent, kan du opprette et abonnement her.

Det er vesentlig å understreke at mye av innholdet på BA.no fortsatt vil være åpent og tilgjengelig for alle. Det gjelder ikke minst den løpende nyhetsdekningen fra byen vår. Skjer det noe viktig skal du være trygg på at BA.no er der med en gang for å rapportere. Enten det dreier seg om hendelser i trafikken. viktige idrettsbegivenheter, store kulturarrangementer eller andre hendelser av betydning for deg som bor-, studerer-. eller jobber i Bergen.

Husk: Bergen er full av historier. Men vi har bare en bergensavis: BA.

Anders Nyland

Sjefredaktør

Artikkeltags