Bajazzer!

De fotsporene kan følges fra Engen til Georgernes verft hvor årets Nattjazz ble arrangert. Nå får festivalen, som i fjor fikk 900 000 kroner i støtte fra kommunen, 500 kroner i gebyr for tilgrising av det offentlige rom.

De fotsporene kan følges fra Engen til Georgernes verft hvor årets Nattjazz ble arrangert. Nå får festivalen, som i fjor fikk 900 000 kroner i støtte fra kommunen, 500 kroner i gebyr for tilgrising av det offentlige rom. Foto:

Artikkelen er over 10 år gammel

Nattjazzen må punge ut etter at de malte fotspor på bakken fra Engen til USF.

DEL

Nattjazzen har satt spor etter seg i Bergen. Tilgrising av det offentlige rom, mener kommunen som nå har sendt et gebyr på 500 kroner til festivalen.

Siden januar har Bergen kommune via kemneren sendt ut nær 600 gebyrer for brudd på politivedtektene.

De fleste bruddene gjelder huseiers renholdsplikt og plikt til å snørydde og strø fortauene i vinter. Men 35 av overtredelsene gjelder ulovlig opphenging av plakater.

En rekke utesteder, kulturinstitusjoner og festivaler som Festspillene og Lost Weekend har fått gebyrer i postkassen for ulovlig markedsføring av ulike arrangementer.

FÅ KLAGER: Svært få av dem har klaget på gebyrene, viser en gjennomgang BA har foretatt av kommunens offentlige journal.

– Kanskje ikke så rart, 500 kroner er neppe avskrekkende for dem som styrer markedsføringsbudsjettene, sier en kilde til BA.

Ved inspeksjon 22. mai konstaterte samferdselsetaten at det var malt en rekke røde fotspor på fortau fra Engen til Georgernes verft hvor Nattjazzen ble arrangert.

To uker senere var fotsporene fortsatt ikke fjernet da BA inspiserte strekningen i går.

Kommunen ser ikke blidt på forsøket på å geleide jazzinteresserte nattløver fra sentrum til Verftet.

«Dette omfattes av tilgrisingsforbudet i politivedtekten § 19. Etter hva vi forstår er det Nattjazz som står bak disse sporene», skriver samferdselsdirektør Ove Foldnes i et brev til festivalen.

SKOLEKRITT: Han ber om at gebyret betales innen tre uker. Hvis ikke, øker det med 50 prosent, uansett om gebyret blir påklaget.

Nattjazz-general Jon Skjerdal tar kommunens gebyr til etterretning og beklager.

– Vi brukte vanlig skolekritt, men på grunn av det fine været er merkene ennå ikke forsvunnet. I fjor fikk vi lov av kommunen, men vi har nok glemt å sende en forespørsel i år. Vi har en stor frivillig stab, sier Skjerdal til BA.

Nattjazz hadde i fjor en omsetning på åtte millioner kroner. 900 000 kroner fikk festivalen i støtte fra kommunen, fremgår det av årsmeldingen.

Nå går 500 kroner i retur til kommunekassen.

Artikkeltags