Gå til sidens hovedinnhold

Bananmysterium i rundkjøring

Artikkelen er over 12 år gammel

– En stund lurte jeg på om det bodde apekatter i Vadmyra, sier Per Kvinge.

Per Kvinge bor i Olsvik, og har tipset BA om noe som han finner svært merkelig. Stedet er en rundkjøring i nærheten av Haakonsvern, der det hoper seg opp med bananskall på jevnlig basis.

I EN HAUG: – Når jeg kjørte forbi i forrige uke, så lå det ca. 30-40 bananskall der, i en haug. Man legger kanskje ikke merke til det når man sitter i egne tanker, men etter at jeg ble gjort oppmerksom på det av en annen, så ser jeg på det hver gang jeg kjører forbi, forteller han.

Teorien til Kvinge er at en person som passerer denne rundkjøringen, kaster fra seg bananskall hver eneste dag, med presisjon, på samme sted. Dette har pågått minst ett års tid, mener Kvinge.

Når parkvesenet steller bedene i rundkjøringen i sommerhalvåret, bli skallene fjernet. Men nå i vinterhalvåret får de ligge i fred, til forbipasserendes forundring, og eventuelle ergrelse.

Kvinge ser imidlertid det humoristiske i det.

– Jeg lurte en stund på om det bodde apekatter i Vadmyra, men det er det neppe. Det må rett og slett være en som er veldig glad i bananer, og som har litt dårlig tid om morgenen. Kanskje får han prosenter på bananer et sted? Ikke vet jeg, humrer Kvinge.

P.S. Kommer man fra byn og kjører gjennom rundkjøringen ved Esso-stasjonen i Loddefjord, er det den neste rundkjøringen mot Haakonsvern, på RV 558, der man kan ta til venstre mot Vadmyrveien. Bananskallene skal ifølge Kvinge ligge på den siden av rundkjøringen som vender mot Haakonsvern.

Har du lagt merke til bananskallene? Kommenter saken i debattfeltet!