Gå til sidens hovedinnhold

Betongkolossene har fått ny eier

Artikkelen er over 2 år gammel

I flere måneder prøvde Bane NOR å selge de store betongkonstruksjonene. Nå har de endelig blitt kvitt dem.

Den nye eieren av de 31 betongblokkene, som har en vekt på mellom 11 og knapt 20 tonn, er Alvøen Marina i Mathopen.

Blokkene skulle i utgangspunktet brukes i forbindelse med dobbeltsporet mellom Fløen og jernbanestasjonen i Bergen. Dette arbeidet ble imidlertid utsatt i påvente av bybaneutbyggingen i området. Da ble konstruksjonene flyttet til trekanttomten på Nygårdstangen, der de ble lagret i flere måneder.

Annonsert i utlandet

Bane NOR prøvde ulike løsninger for å bli kvitt dem. Blant annet ble blokkene lagt ut på en internasjonal netthandelssted. Til tross for at flere viste interesse for å overta betongkonstruksjonene, slet eierne med å bli kvitt de store blokkene. Etter hvert ble det et stadig mer aktuelt tema å destruere blokkene.

Etter at BA omtalte saken i begynnelsen av november, tok interessen seg opp.

– Det tok litt av etter den saken. Flere kontaktet oss. Noen ville ha noen av blokkene, mens andre ville ha alle sammen, sier prosjektdirektør Hans-Egil Larsen i Bane NOR til BA. Han forteller at Bane NOR ønsket å bli kvitt blokkene samlet for en billig penge, mot at kjøperen tok på seg kostnadene med flytting.

Da Alvøen Marina kom på banen, løste saken seg.

Fremtidige planer

– Vi var for så vidt klar over betongkonstruksjonene før saken i avisen. Vi diskuterte litt frem og tilbake om vi kunne ha nytte av dem, og bestemte oss for at det kan vi ha, sier daglig leder Steinar Alvøen i Alvøen Marina.

Hva betongkonstruksjonene skal brukes til, er imidlertid uklart ennå.

– Vi kjøpte blokkene med tanke på eventuelle fremtidige planer her, sier Alvøen til BA.

Larsen i Bane NOR er svært fornøyd med at blokkene nå er avhendet og fjernet fra den sentrale trekanttomten på Nygårdstangen.

– Vi er glade for at vi slapp å destruere betongkonstruksjonene. Det ville jo også hatt en miljøside, sier Larsen til BA.

Kommentarer til denne saken