Bank kjøper Jonsvollskvartalet

Sparebanken Vest planlegger et gigantisk finanshus.

Sparebanken Vest planlegger et gigantisk finanshus. Foto:

Artikkelen er over 12 år gammel

Sparebanken Vest planlegger et 3300 kvadratmeters stort finanshus på tomten.

DEL

I en pressemelding skriver banken at de har sikret seg hundre prosent av aksjene i Jonsvollskvartalet AS. Planen er å bygge et stort finanshus som også skal være åpent for andre finansinstitusjoner.

STORE PLANER

- Et nytt Finanshus i Bergen vil bidra til en videre utvikling av byen. Dette vil også styrke og videreutvikle finansbyen Bergen gjennom at det kan skapes et enda mer synlig finansmiljø, sier administrerende direktør i Sparebanken Vest, Stein Klakegg i pressemeldingen.

Det er store planer banken presenterer i dag. Foruten å være et hovedkvarter for byens finansinstisusjoner, skal det også sees på mulighetene for butikker, restauranter og kulturinstitusjoner.

Banken ser for seg at bygget kan stå ferdig i 2011. Det nye landemerket i Bergen vil bli utformet slik at det fremstår som "attraktivt, moderne og nyskapende", skriver banken.

GODT SYNLIG

410 ansatte i banken kan regne med flytting fra hovedkontoret i Kaigaten når bygget står klart, og i prosjektet heter det at det skal være rom for ytterligere 250 ansatte fra andre firma.

- Vi ser frem til å kunne åpne et sentralt plassert og godt synlig Finanshus i Bergen sentrum med gode og tjenlige møteplasser med kundene, skriver Klakegg.

Ole Jan Strønen, eieren av Jonsvollskvartalet, som sørget for at den gamle trehusbebyggelsen ble lagt i grus, skriver i pressemeldingen:

- Det har vært et mål for meg å bygge ut Jonsvollskvartalet med et tungt prosjekt for byutvikling . Når Sparebanken Vest nå selv ønsker å føre opp og selv eie et regionalt finanshus, er det et meget godt alternativ til våre tidligere planer

Artikkeltags