Det var like etter at skolen var ferdig for sommeren at de tre radiografstudentene Anders Svendsen, Cato S. Hauge og Mari Sylte inngikk et veddemål.

Guttene var overbevist om at Mari aldri ville klare å løpe opp Stoltzeklevien på under 15 minutter og lovet å bære en sofa til toppen dersom hun greide det.

- ET SLIT
Mari la seg i hardtrening og klarte styrkeprøven på tiden 14.57. Tidligere brukte hun i overkant av 20 minutter på å løpe opp. Dermed var det ingen utvei. Guttene bar i dag en sofa til toppen.

- Det var et utrolig slit. Vi svettet noe sinnssykt. Men det var ikke så ille som vi hadde trodd. Vi satt som mål å klare på det en time, men kom oss opp på 31 minutter, forteller Anders.

Sammen med Cato valgte han strategisk å finne en lett sofa å bære til toppen.

- Vi måtte nesten overleve turen, så vi har brukt en del tid på å finne en sofa. Jeg har stadig vært innom Fretex, men det meste var veldig tungt. Til slutt fant vi en vi håpet vi skulle klare, sier Anders, som selv har klart å løpe til toppen på tiden 14.50.

OVERRASKET OVER MARIS TID
- Vi hadde aldri trodd hun skulle klare det. Men jammen gjorde hun ikke det og da måtte vi følge opp som avtalt, sier han.

Han forteller at det var fantastisk å kunne sette seg i den gamle sofaen på toppen, men nydelig utsikt over Bergen.

Mari på sin side var med som fotograf.

- Det var en artig tur. De slet mye, men var flinke. De har en enorm ståpåvilje, sier hun.

Siden veddemålet bare gikk ut på å bære den opp, valgte de en lettere løsning ned igjen.

- Det verste var veien ned. Det ble utrolig tungt og det er vanskelig å bære en sofa der det er så bratt. Men vi hadde med oss en liten sag, så vi delte den i tre og bar en del hver. Vi kunne jo ikke la den ligge igjen på toppen, sier Anders.

han har ikke hørt om at noen andre har båret opp en sofa på Stoltzekleiven tidligere.

- Jeg håper vi er de første, sier han.