Barna hedret Tovemor

Minnestund Tove Ringereide. På Fyllingsdalen Nye Teater.

Minnestund Tove Ringereide. På Fyllingsdalen Nye Teater. Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel

«Hvor er mor når du kjenner deg trist og kald og lei,» sang barn fra Fyllingsdalen Nye Teater under minnestunden for Tove Ringereide.

DEL

Sangen er fra den oppsetningen som går på Fyllingsdalen Nye teater akkurat nå, «Snehvit og de syv dvergene». I går handlet teksten om teaterets egen Tovemor, som barna tok farvel med etter hennes bortgang 6. mars.

Etter tirsdagens begravelse var Tove Ringereides teatervenner samlet til en minnestund i Fyllingsdalen Nye Teater.

«Hvor er mor når du er ensom, og trenger en til å trøste deg. Hvor er mamma når du gråter og hun ikke føles nær. Hvor er mor – rett her», fortsatte barnas sang som innledet minnestunden.

– Tove Ringereide fikk aldri se den nye forestillingen. Hun sa mange ganger at hun ønsket det, men kreftene strakk ikke til den siste tiden, forteller teaterets produsent Jørn Kvist til BA.

UMULIG Å SI NEI: Det var mange som ønsket å fortelle sine historier om teaterlivet i Fyllingsdalen med Tove Ringereide i går, ikke minst sentrale kreative krefter de senere årene, som Ronny Herdlevær og Lykke Kristine Moen.

– Ingen kunne si nei til Tove, fortalte Ronny Herdlevær, og mintes den gangen Tove Ringereide sendte en kelner ut i kveldsmørket i London for at hennes unge protesjeer skulle få sigarer til desserten,

DNS-aktuelle Lykke Kristine Moen beskrev det å være under Ringereides vinger som den perfekte skuespillerskole.

– I dag har jeg en drømmejobb på DNS, men jeg hadde ikke hatt den uten Tove Ringereide, fortalte hun.

– I forrige uke ble det gjort et stort poeng av at jeg måtte gå inn i en rolle på kort varsel. Men det er slikt man må ta på strak arm når man kommer fra Fyllingsdalen Nye Teater. Her kunne vi få et varsel med en times forberedelse, vi kunne til og med bli bedt i pausen om å overta en rolle, fortalte Moen.

Minnestunden ble avsluttet med fire generasjoner av Ringereides favorittrolle, Sonja i «Reisen til julestjernen», på scenen.

– Veldig mange var glade for å få dele sine minner om Tove Ringereide i dag, sier Jørn Kvist til BA.

Artikkeltags