Akasia-sjef har sagt opp etter uenighet med styret

Ove-Christian Fredriksen.

Ove-Christian Fredriksen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Administrerende direktør Ove-Christian Fredriksen sa fredag opp sin stilling i Akasia etter uenighet med styret.

DEL

– Jeg og styret kom fram til at vi ville skille lag nå. Vi har en del uenigheter, og vi fant det best at andre leder konsernet videre, sier Fredriksen til Bergens Tidende.

Siden 2013 har Fredriksen vært administrerende direktør i Akasia, som tilbyr tjenester innenfor barnehage, regnskap og eiendom. Han fratrådte stillingen 21. juni, og ønsker ikke å kommentere hvilke uenigheter det skal være snakk om.

Styreleder i Akasia AS, Jan Dagfinn Midtun, sier at det ikke har vært en beslutning som har vært artig å ta, men heller ikke vært spesielt krevende for noen av partene.

Den 3. januar falt en ett år gammel gutten ut av en barnevogn i en Akasia-barnehage i Bergen, og ble hengende fast etter en stropp rundt halsen. Gutten lå kritisk skadd på sykehus før han døde 22 dager senere.

– Det er ingen sammenheng mellom beslutningen om å finne en ny leder og det som skjedde i barnehagen. Styret opplevde at Ove-Christian og hans team gjorde en god aktivitet rundt den tragiske hendelsen, sier Midtun.

Jan Arthur Hammer, tidligere administrerende direktør i bergensrederiet Odfjell, skal fungere som midlertidig administrerende direktør i Akasia-konsernet.

Artikkeltags