– Han hadde liten skade i beinet og ble fraktet til sykehus for å se på det. Han er ellers i bra form, melder redningsleder Jan R. Lillebø ved Hovedredningssentralen Sør-Norge.

Ulykken skal ha funnet sted i Fusafjorden, en fjordarm av Bjørnafjorden. Hovedredningssentralen fikk melding klokken 1958.

Flyttet passasjerer

Kystvaktfartøyet Bergen fraktet den skadde personen til Os, før han ble sendt videre med ambulanse til Haukeland sykehus.

Hurtigbåten Rygerfonn var i vanlig rutefart på vei fra Bergen til Rosendal. 49 passasjerer og et mannskap på tre var om bord, får BA opplyst.

– Det sitter vrakdeler fast akterut på Rygerfonn som dykkere må få bort før de kan kjøre videre. Søsterbåten Rygerkatt stepper inn og flytter passasjerer over, sier Lillebø.

Redningslederen beskriver fritidsbåten som totalvrak, mens hurtigbåten ikke skal ha særlige materielle skader.

– Klatret om bord

Politiets innsatsleder Frank Listøl forteller til Midtsiden at føreren av småbåten på under 20 fot er i slutten av tenårene og hjemmehørende i Os kommune.

– Han har fått noen rifter og sår, men var ikke mer skadd enn at han svømte bort og klatret selv om bord i Rygerfonn, sier Listøl til Midtsiden.