BA har tidligere omtalt arbeidskonflikten mellom det bergensbaserte oljeservicefirmaet Beerenberg og fagforeningen Safe.

Konflikten dreier seg om lønns- og arbeidsvilkår, og resulterte i en «gå sakte»-aksjon.

– DETTE ER ULOVLIG

Nå velger Safe-klubblederen å politianmelde arbeidsgiveren Beerenberg, melder NRK. Bakgrunnen for anmeldelsen er at fagforeningen mener det har blitt gjort ulovlige lønnstrekk i forbindelse med de ansattes aksjon.

– Vi har en klar oppfatning om at Safe nå forsøker å flytte fokus bort fra hva som er sakens kjerne, nemlig temporeduksjonen med de negative økonomiske konsekvensene de har hatt for sine medlemmer, sier kommunikasjonssjef Ole Klemsdal i Beerenberg til BA.

OVERRASKET

Oljeservicefirmaet mener de har fulgt regelverket og stiller seg uforstående til politianmeldelsen. Klemsdal opplyser at han ennå ikke har sett noe til anmeldelsen.

Ut over dette ønsker ikke Beerenberg å komme med ytterligere kommentarer.

Safe-klubbleder Diana Ramsvik mener Beerenberg ikke bare har trukket av grunnlønn, men også av tilleggene. Dette er i strid med loven, påpeker hun.

– Vi hadde ikke trodd at Beerenberg ville gått så langt som det de har gjort, så derfor sitter vi her i dag med en politianmeldelse, sier klubblederen til NRK.

Overfor NRK nevner hun blant annet reisetillegg og tanktillegg som eksempler.

– Det er når du jobber inne i en tank kan det være fare for luftfortrening. At Beerenberg kan betale 45 prosent til personen som jobber inne i tanken, går jo ikke. Du kan ikke være delvis inne i tanken. Du kan heller ikke være 45 prosent på reise, for du er jo ikke 55 prosent hjemme, sier Ramsvik.