Turveien er ambulansens nødløsning

Politiutrykning på gangveien over Munkebotn onsdag ettermiddag.

Politiutrykning på gangveien over Munkebotn onsdag ettermiddag. Foto:

Helse Bergen har akuttberedskap på ambulanser og luftambulansen.

DEL

Helse Bergen satt beredskap i akuttmedisinsk ledelse og stab straks etter at E39 i sørgående retning tirsdag kveld ble stengt ved Sandviken etter en massiv vannlekkasje.

– Klokken 0130 kom meldingen om bortfall av vann på Sandviken sykehus. Det var tilbake klokken 0200. I tillegg har det vært en åpenbar utfordring med å få folk på jobb, sier Øyvind Østerås, avdelingssjef akuttmedisinsk avdeling, til BA i 09-tiden.

Alle de rundt 30 ambulanse man har til rådighet er i drift og akuttberedskap. Det samme er luftambulansen. I tillegg har Helse Bergen 20 biler i bakhånd som kan settes inn i en beredskapssituasjon.

– Vi har testet en eventuell omkjøringsvei over Munkebotn. Den viste seg å være velegnet, også for store ambulanser. Men jeg må understreke at denne kun er forbeholdt utrykningskjøretøy, understreker Østerås, og fortsetter:

– Dermed har vi akkurat per nå kontroll på situasjonen. Men vi følger den fortløpende og vurderer tiltak.

– Veldig utfordrende

I Bergen kommune er kriseledelsen samlet, og kontakt opprettet med berørte aktører som politi, veivesen, Helse Bergen, fylkeskommunen, Skyss og kommunale tjenester.

– Nå gjelder det å få oversikt over situasjonen, og finne gode og avbøtende tiltak, for å sikre et så godt tjenestetilbud som mulig i situasjonen vi har havnet i. Vi må også sikre at beredskapen i bysamfunnet er ivaretatt, sier leder for samfunnssikkerhet og beredskap, Ivar Konrad Lunde.

Tjenester som hjemmesykepleien og helsetjenester jobber med hvordan de skal få levert tjenestene innbyggerne har krav på.

– Basistjenestene som brannvesen, politi og ambulanser har stasjonerte enheter i bydelene, så det skal være godt ivaretatt, understreker Lunde.

Han beskriver situasjonen som veldig utfordrende.

– Dette er slikt som skjer fra tid til annen, så det er ikke en ukjent situasjon for bysamfunnet. Men å få til et godt og effektivt samvirke når slikt skjer er alltid en utfordring.

Onsdag morgen opplyser kommunen at legevakten på Åsane senter er åpen, for å sikre innbyggerne et tilgjengelig legevakttilbud.

E-post: tips@ba.no Telefon: 800 33 044

Artikkeltags