«Bergen er det mest solfylte stedet på jord»

National Geographic journalisten Andrew Evans la merke til at det var blondiner i bikini i hver en park i Bergen, da han var her i slutten av mai.

National Geographic journalisten Andrew Evans la merke til at det var blondiner i bikini i hver en park i Bergen, da han var her i slutten av mai. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

National Geographic-journalist Andrew Evans blogger om Bergen.

DEL

Andrew Evans reiser verden rundt i jobben som National Geographic-journalist, og er kjent som Digital Nomad.

Da han nylig var i Norge fikk han oppleve Bergen på sitt aller beste. Han opplevde Bergen som det mest solfylte stedet og bergenserne som de mest sporty folkene i verden.

– MEST SPORTY I VERDEN

«Bergen is the sunniest place on earth: warm, inviting, and inhabited by some of the sportiest folk on earth. That was my experience and that’s how I’ll remember it», skriver han på National Geographic-bloggen Digital Nomad.

Evans har også Twitret om sin solfylte bergensopplevelse, til de over 16 000 Twitter-følgerne han har.

– Det regner 235 dager i året i Bergen. Heldigvis var jeg der de dagene det ikke gjorde det, skrev han. '

ELSKER NORGE

Ifølge Evans måtte han kle av seg og tørke svetten da han kom med ferge til Bergen, og over alt hvor han var så han mennesker som solte seg, forteller han.

«Rather, the sun shone so brightly that the entire city took off most of their clothes and worshiped the heat. Everywhere I walked, people were soaking in the sun—in the park, blond girls sunbathed in bikinis, students played beach volleyball and steak-scented smoke rose up from happy backyard barbecues», meddeler han.

Dette og resten av norgesopplevelsene har tydeligvis gitt mersmak. Ifølge VG Nett var ikke tre uker nok for Evans. Han vil tilbake på ferie.

– Det er et land som fortjener et helt liv.

– Norge er vidstrakt og vilt. Jeg elsker det. Og samtidig som det er vilt, er det sivilisert. Jeg gikk på truger over Hardanger, i snøstorm. Og 45 minutter senere var jeg på et førsteklasses spa og drakk te, sier den erfarne reisejournalisten til avisen.

Artikkeltags