Bergen er på toppen i sykefravær

Illustrasjonsbilde.

Illustrasjonsbilde. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

I snitt var 1300 ansatte i Bergen kommune borte fra jobb hver eneste dag.

DEL

Sykefraværet koster Bergen kommune om lag 600 millioner kroner i året. Det er over dobbelt så mye som kommunen tar ut av BKK i utbytte i år.

Det er 13 710 årsverk i Bergen kommune. Sammenlignet med de andre storkommunene i landet har Bergen sammen med Tromsø og Trondheim det høyeste sykefraværet (9,5 prosent).

I 2012 var det kun Kristiansand og Bergen som hadde en økning i sykefraværet. (Se tabell nederst i artikkelen)

– Det hadde selvfølgelig vært bedre med en nedgang i fraværet, sier leder for HR-avdelingen i Bergen kommune, Bjørg Lædre.

– TRENGS EN KRAFTIG NEDGANG

Bergen har som mål å få sykefraværet ned i 7,9 prosent ved utgangen av 2013.

– For å nå dette målet trengs det en kraftig nedgang. 7,9 prosent er nok ikke realistisk, sier Lædre.

Bergen er en dermed blant kommunene i landet med høyest sykefravær. Til sammenligning har Stavanger 7,4 prosent og Oslo har 8,3 prosent sykefravær.

– Vi har et tydelig og omfattende fokus på dette, blant annet ved kompetanseheving for ledere, arbeidsmiljøgrupper og verneombud i kommunen, sier HR-lederen.

Hun peker på at langtidsfraværet går ned.

– Det er også verdt å merke seg at sykefraværet i perioden 2010–2012 har gått ned sammenlignet med perioden 2002–2009. Det viser at vårt arbeid for å øke nærværet i Bergen kommune har gitt resultater, sier hun.

– DETTE ER SKUFFENDE

Arbeiderpartiets gruppeleder, Harald Schjelderup, reagerer på det høye sykefraværet i kommunen.

– Det er åpenbart at byrådets tiltak for å redusere sykefraværet i kommunen ikke har lykkes. Det virker dessverre ikke realistisk å nå målet om 92,1 prosent nærvær i 2013. Det er skuffende, og vi krever at byrådet umiddelbart foreslår nye tiltak for å redusere fraværet, sier Schjelderup og legger til:

– Ap i Bergen har flere ganger foreslått høyere grunnbemanning på sykehjem, flere ansatte i barnehagene og videreføring av tiltak rettet mot godt voksne ansatte i hjemmetjenestene som begynner å bli slitne. Hjemmesykepleien, barnehagene og sykehjemmene er områder der arbeidspresset er stort og bemanningen for lav.

(Artikkelen fortsetter under tabellen)

– EN KINKIG SITUASJON

Bergen kommune har ikke hatt tilgang til sykefraværstallene i hele 2012 på grunn av dataproblemer.

– Det har vært problemer med et nytt datasystem. Dermed kunne vi ikke følge utviklingen i sykefraværet i 2012. Det har vært en kinkig situasjon, men vi er glade for at tallene nå er klare, sier finansbyråd Liv Røssland (Frp).

Bergen er sammen med Kristiansand den eneste storkommunen som har hatt en økning i sykefraværet i 2012.

– Oppgangen er bare på 0,1 prosentpoeng, men vi skulle selvsagt ønske at vi gikk ned og ikke opp. Nå må vi bruke tiden på å lese tallene nøye og se hvilke tiltak vi kan sette inn. En positiv ting er at langtidsfraværet har gått ned, sier Røssland.

Kommunen har fortsatt som mål å få nærværsprosenten i Bergen kommune opp på 92,1 prosent.

– Dette jobber vi med. Vi har et aktivt nærværsprosjekt. Da gjelder det å ha differensierte tiltak for de forskjellige avdelinger i kommunen for å få ned fraværet. Dette jobber vi kontinuerlig med, sier finansbyråd Liv Røssland til BA.

Artikkeltags