Bergen får forskerskole for klima

(Illustrasjonsbilde).

(Illustrasjonsbilde). Foto:

Artikkelen er over 9 år gammel

Skolen vil gjøre Bergen til et knutepunkt for norsk klimaforskning.

DEL

Hovedmålet med Den norske forskerskolen for klima, er å etablere en internasjonal anerkjent forskerutdanning i klimadynamikk. Skolen vil være tilknyttet alle de viktigste miljøene i Oslo, Bergen, Tromsø og Svalbard som utdanner PhD-studenter innen det fysiske klimasystemet.

Den nasjonale forskerskolen for klima er en av fem forskerskoler som har fått tildelt 24 millioner kroner over en åtteårsperiode, fra 2008/09-2016.

VIL LØFTE FORSKNINGEN: – Det betyr veldig mye for klimaforskningen over hele landet at vi nå får en unik sjanse til å virkelig løfte forskerkompetansen innenfor klima, sier professor Tore Furevik i en pressemelding.

Han skal lede den nasjonale forskerskolen, som altså har fått sikret økonomisk støtte frem til 2016.

Til daglig jobber han ved Geofysisk Institutt ved Universitetet i Bergen, som vil koordinere den nasjonale forskerutdanningen på klima.

Furevik er også forskningsleder ved Bjerknessenteret for klimaforskning.

HØYT NIVÅ: Også Norges Handelshøyskole (NHH) har fått tildelt 24 millioner av Forskningsrådet, for sin forskning innenfor business and administration. Forskningsrådet beskriver nivået på skolene som har fått tildelt midler i år som svært høyt.

27 søkere konkurrerte om årets pengepott. En av grunnene til at to av forskningsmiljøene i Bergen nådde opp, er den samfunnsmessige gevinsten forskningen kan få i fremtiden.

–At vi fikk tilslag på søknaden tror jeg vitner om at Forskningsrådet ser behovet for å bygge opp enda sterkere kompetanse på klima i Norge, et behov som bare vil øke i årene som kommer ettersom klimaendringene blir mer synlige, sier Furevik.

Artikkeltags