Vi vet jo alle at vi bor i verdens vakreste by.

Bildene fra fjellsiden denne lørdagskvelden er nok et bevis på det.

I forrige måned ble det riktignok gjort en stor feil, da Bergen ble kåret til Europas nest vakreste by.

Det var USA Today Travel som kåret Euopas vakreste by. Bergen fikk andreplass bak Riga i Latvia. På tredjeplass kom Innsbruck i Østerrike, mens Dubrovnik i Kroatia kom på fjerdeplass. Med i topp fem kom også den engelske byen Chester.

Senest i sommer fikk Bergen anerkjennelse i National Geographics spesialutgave kalt « The World's most beautiful places».

I en spesialutgave kalt «The World's most beautiful places», kommer National Geographic med det stedene magasinet mener er de 100 vakreste på jord.

«Treverk og farger er beskjedne byggesteiner, men på Bryggen – det tusen år gamle distriktet i Norges nest største by - skaper levende rød-, gul- og oransjefarger og vidunderlige spissgavlede trehus et av Europas nydeligste og mest uvanlige historiske kvarterer», skriver det anerkjente georgrafimagasinet.

Dette er langt fra første gang et amerikansk reisemagasin skryter Bergen opp i skyene. I en reportasje fra 2004 blir Bergens Seatte-lignende klima og postkortaktige solnedgang først beskrevet, før artikkelen fortsetter:

«Like imponerende var menneskene, som alle var høye, veltrente, lyse i huden og blonde. Barna var spesielt søte, med store sjøblå øyne og strie, hvite hårmanker».