Bergen kan bli lammet av streik

- Når ikke de store spedisjonsfirmaene får ut varer fra terminalene i Oslo, kommer det jo ingen ting hit heller, sier Jan Sivertsen.

- Når ikke de store spedisjonsfirmaene får ut varer fra terminalene i Oslo, kommer det jo ingen ting hit heller, sier Jan Sivertsen. Foto:

Artikkelen er over 9 år gammel

Alt rett over helgen kan godsterminalene i Bergen bli tatt ut i streik.

DEL

– Vi er klare, sier Jan Sivertsen i Vestnorsk Transportarbeiderforening til BA.

– Arbeidsgiverne i spedisjonsbransjen sier opp fast ansatte for å erstatte dem med vikarer. Det aksepterer vi ikke, sier Sivertsen.

  • Nyheter

KAN LAMME BERGEN: Streiken lammer nå alle terminaler for gods i og rundt Oslo. På sikt vil dette også få betydning for godsterminaler her.

– Når ikke de store spedisjonsfirmaene får ut varer fra terminalene i Oslo, kommer det jo ingen ting hit heller, sier Sivertsen.

Han ser det som opplagt at streikeledelsen i Oslo vil ta ut godsarbeidere i Bergen i streik.

– Da blir det full stopp. Streiken vil i første rekke ramme leveringen av hvitevarer og brunevarer, korn og melprodukter til landsbruket, bygningsvarer, samt varer til Vinmonopolet, sier Sivertsen.

Dersom det blir streik kan det også ramme alt gods som kommer inn med båt. Containerne kommer inn, men de blir ikke videreformidlet fordi terminalarbeiderne er i streik, sier Sivertsen.

FÅR SKYLDEN: Han legger ansvaret for streiken på arbeidsgiversiden.

– Vi har krevd at vikarer får samme lønn som fast ansatte, men når arbeidsgiverne sier nei til dette, og samtidig åpent sier at de ser på dette som billig arbeidskraft, blir det som å si at man går inn for sosial dumping, mener Sivertsen.

– I så all kan dette bli en svært lang streik, legger han til.

Streiken rammer i særlig grad Vinmonopolets distribusjon av vin og sprit.

Vin- og spritdistribusjon på Ulven i Oslo som nå er tatt ut i streik, står vanligvis for distribusjonen av hver tredje sprit- og vinflaske som omsettes på vinmonopol i hele Norge.

Det betyr at mer enn 30 prosent av distribusjonen til statsselskapet rammes av streiken.

Artikkeltags