Midtun skole stenges av asbestfunn

Det blir endring i planene for elevene som skulle vende tilbake til Midtun skole.

Det blir endring i planene for elevene som skulle vende tilbake til Midtun skole. Foto:

I opptil seks måneder må 380 elever undervises i midlertidige lokaler.

DEL

Midtun skole må flytte til den gamle lærerhøgskolen på Landås fra skolestart.

Årsaken er asbestfunn som krever mer arbeid enn først antatt, melder Bergen kommune.

Det er ikke påvist asbestfibre i luftprøver, men skolen må holdes stengt når asbesten skal fjernes.

– I forbindelse med byggearbeidene er det nødvendig å fjerne asbestholdig materiale fra skolebygningen. Risiko for spredning av asbestfibre gjør at ingen kan oppholde seg på skolen, mens arbeidene pågår, sier fungerende kommunaldirektør Geir Ove Misje i byrådsavdeling for finans, innovasjon og eiendom.

Busses til Landås

Foreldre og ansatte ble varslet tirsdag. Ytterligere informasjon kommer fra kommunen når det er klart.

De 380 elevene og skolens ansatte får midlertidige lokaler i den gamle lærerhøyskolen på Landås. Det var ifølge kommunen ikke mulig å finne lokaler i nærheten av Midtun skole.

– Fra 1. august og frem til skolestart, skal SFO ha opphold på Ulsmåg skole, sier kommunaldirektør Trine Samuelsberg i byrådsavdeling for barnehage, skole og idrett.

Kommunen beklager

Elevene vil bli transportert i buss til den midlertidige skolen. Samuelsberg beklager ulempene dette medfører for elever og foreldre.

– Dette er ikke en ønskelig situasjon for elever, foreldre, ansatte og kommunen. Alle på skolen har hatt forventninger om å kunne begynne skoleåret på vanlig sted. I tillegg har skolen gjort mye planlegging med utgangspunkt i å være på Midtun mens byggearbeidene pågår, sier Samuelsberg.

Midtun skole skulle fra før av utvides for å få plass til flere elever. Planen var at arbeidet skulle foregå mens skolen var i bruk, men så dukket asbesten opp.

Artikkeltags