– Feil har store konsekvenser

Direktør i Datatilsynet, Bjørn Erik Thon, avventer svar fra Bergen kommune. Foto: Mariam Butt / NTB scanpix

Direktør i Datatilsynet, Bjørn Erik Thon, avventer svar fra Bergen kommune. Foto: Mariam Butt / NTB scanpix

Direktør i Datatilsynet, Bjørn Erik Thon, sier til BA at de nå avventer svar fra Bergen kommune på hva som skjedde da foreldre som ikke skulle ha det, fikk informasjon om sine barn i skoleappen Vigilo.

DEL

– Dette er en sak som har et alvor over seg. Ethvert brudd på loven er alvorlig, og nå avventer vi kommunens redegjørelse før vi kan uttale oss om konsekvensene for Bergen kommune, sier Thon.

Datatilsynet har flere ulike sanksjonsmuligheter for overtredelse av lovverket. Den sterkeste er overtredelsesgebyr, og i den forrige dataskandalen i kommunen måtte de ut med 1,6 millioner kroner i gebyr.

– Det er for tidlig å si noe om hva konsekvensene kan bli i denne saken. Vi har stilt en lang rekke spørsmål til kommunen som vi må ha svar på først. Dette er komplekse og vanskelige saker som krever stor grundighet i vår behandling. Digitalisering av offentlig sektor er bra for forbrukerne, men dessverre blir det gjort feil som har store konsekvenser, sier Thon til BA.

Vigilo

  • Kommunikasjonsløsning for barnehager, SFO og skoler over hele landet.
  • Sammen med kommunikasjonsløsning mellom hjem og enhet, dekker Vigilo administrative behov på kommunens forvaltningsnivå, i skolen og i barnehagen.
  • Systemet består av ulike komponenter, blant annet system for barnehageopptak, føring av fravær, timeplanplanlegger og en egen kommunikasjonsmodul med en app for kontakt mellom barnehage, skole og hjem.
  • Ordet Vigilo betyr «Jeg ser» eller «Å være årvåken».

KILDE: vigilo.no og Bergen kommune

Artikkeltags