Legger ned tre Nav-kontorer i Bergen

Byråd Erlend Horn vil kutte antall NAV-kontorer i Bergen.

Byråd Erlend Horn vil kutte antall NAV-kontorer i Bergen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

– Jeg vil understreke at alle skal få råd, veiledning og sine rettigheter ivaretatt, sier byråd Erlend Horn (V).

DEL

Byrådet i Bergen annonserte onsdag ettermiddag at de har besluttet å redusere antallet Nav-kontor i byen fra åtte til fem.

Omorganiseringen, som kalles «Fremtidens NAV», begrunnes med behovet for å fornye og utvikle Nav til å tilpasse seg utviklingen i samfunnet.

De siste årene har kommunen sett en nedgang i publikumshenvendelser og økt digitalisering, skriver byrådet i sin saksfremstilling.

Ifølge en pressemelding fra byrådet benytter flertallet seg i dag av Navs digitale tjenester, og tidligere i år ble det åpnet for å også søke økonomisk sosialhjelp over internett.

– Jeg vil understreke at alle skal få råd, veiledning og sine rettigheter ivaretatt, uavhengig av om de benytter nye digitale muligheter eller har kontakt med tjenestene via telefon, oppmøte, post eller e-post, sier Erlend Horn, byråd for sosial, bolig og inkludering, i pressemeldingen.

Slås sammen

I dag har hver av byens åtte bydeler sitt eget Nav-kontor. Byrådets forslag er at Arna og Åsane, Fyllingsdalen og Laksevåg, samt Fana og Ytrebygda slås sammen til ett kontor hver. Bergenhus og Årstad fortsetter alene.

– Med større og mer robuste fagmiljøer håper vi å få økt kapasitet og gode rammer for å følge opp den enkelte. Dette er en viktig forutsetning for å gi gode tjenester til sårbare grupper, og forebygge og motvirker fattigdom, mener Erlend Horn.

Nav Bergen er et partnerskap mellom Bergen kommune og Nav Hordaland, og tilbyr både statlige og kommunale tjenester.

Partnerskapet nedsatte i 2017 en arbeidsgruppe satt sammen av tillitsvalgte, vernetjeneste og ansatte. De utarbeidet en rapport om «Framtidens NAV», som har ledet frem til endringene byrådet nå foreslår.

«I det videre arbeid med fremtidens Nav er byrådet opptatt av å opprettholde deltakelsen fra tillitsvalgte, vernetjenesten og ansatte samt deltakelse fra brukerrepresentanter», skriver byrådet i pressemeldingen.

Artikkeltags