Politiet ber om permanent bevæpning på Flesland

Blir søknaden innvilget vil reisende observere at politiet på Flesland går med våpen.

Blir søknaden innvilget vil reisende observere at politiet på Flesland går med våpen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Onsdag sendte Vest politidistrikt søknad om punktbevæpning på ubestemt tid.

DEL

Politimester Kaare Songstad opplyste til BA i januar at det var satt i gang en prosess i politidistriktet for å klargjøre grunnlag for at det skal gis såkalt punktbevæpning på lufthavnen.

Søknaden om punktbevæpning på Bergen lufthavn Flesland ble sendt til Politidirektoratet 8. mai.

– Bakgrunnen for søknaden er en kombinasjon av trusselbildet, og at politiet har internasjonale forpliktelser knyttet til sikkerhet ved lufthavner. Åpningen av den nye terminalen på Flesland har ført til større avstander og ved eventuelle hendelser må politiet ha kort responstid, opplyser politiet i en pressemelding.

Endelig beslutning fattes av Justis- og beredskapsdepartementet.

Punktbevæpning betyr en tidsubegrenset bevæpning av politiet knyttet til et bestemt sted. Slik bevæpning er knyttet til sårbare objekter, som lufthavner, eller andre trafikknutepunkter, eller objekter som har stor symbolverdi.

På Gardermoen har politiet vært midlertidig bevæpnet siden november 2017. Politiet opplyser at det ikke foreligger konkrete trusler mot Bergen lufthavn.

– Dette er et føre-var-tiltak. Reisende på Flesland trenger ikke bekymre seg for egen sikkerhet, sier politimester Kaare Songstad.

Artikkeltags