Glemte du igjen krykker, gebiss eller en vibrator sist du reiste?

Informasjonsarbeiderne Dennis Andreassen og Malin Eriksen forteller at folk glemmer igjen masse greier på flyplassen.

Informasjonsarbeiderne Dennis Andreassen og Malin Eriksen forteller at folk glemmer igjen masse greier på flyplassen. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Hver dag glemmer reisende fra Flesland igjen ting, enten det er på Flybussen og flyplassen. Men det meste hentes ikke igjen.

DEL

På hittegodskontoret står det flere esker med saker og ting flypassasjerer har glemt igjen eller mistet. Det kan være alt fra en koffert eller krykker, til taxfree-varer eller en sombrero.

– Om vinteren er det mengder med yttertøy som blir glemt igjen, mens om sommeren er det for det meste solbriller, forteller informasjonsmedarbeider i Avinor, Malin Eriksen.

Få etterlyser tingene sine

I juni fikk servicesenteret på Flesland inn 570 gjenstander til hittegodsen. Men bare 140 gjenglemte ting ble returnert til sin rettmessige eier.

Oppbevaring av hittegods er lovpålagt i store deler av verden. I Norge er kravet tre måneder. Hvis ingen har etterlyst tingene sine på Flesland, havner det av verdi hos politiet og resten går til veldedighet.

Tips fra Avinor:

  • Når du skal gjennom sikkerhetskontrollen på flyplassen, anbefaler informasjonsmedarbeiderne folk om å putte løse gjenstander oppe i vesken eller i jakkelommen. Da unngår du å glemme igjen noe eller at det skulle forsvinne.
  • Pakk minst mulig som må tas ut av håndbagasjen, som kosmetikk og elektronikk.

– Omtrent 60 prosent av det vi får inn, stammer fra sikkerhetskontrollen, forklarer Dennis Andreassen, som også jobber som informasjonsmedarbeider i Avinor.

Han forteller at sommeren og skoleferier er hektisk, og at det er da folk glemmer igjen mest.

– Vi leverer nok en eske med verdier til politiet og et par bossposer til veldedighet hver måned.

Vibrator, krykker og gebiss

De får inn så mangt. En sjelden gang glemmer folk igjen krykker eller rullestoler. Andre glemmer igjen kosmetikk eller klær. Det har også hendt at det har blitt funnet gebiss og høreapparat.

For ikke mange måneder siden glemte en person igjen en vibrator i sikkerhetskontrollen.

– Det var aldri noen som etterlyste den, ler Andreassen.

I mai begynte Flesland å ta i bruk MissingX, en nettside hvor man kan sjekke hva som er funnet og levert på hittegodskontoret.

Noe av hittegodset på Flesland. Mer vanlig er elektronisk utstyr, solbriller, og små ting som klokker og smykker.

Noe av hittegodset på Flesland. Mer vanlig er elektronisk utstyr, solbriller, og små ting som klokker og smykker. Foto:

Artikkeltags